Dag 5: Crater Lake National Park (2)

We hadden de “Crater Lake Boat Tour” van half twaalf geboekt, maar we moesten toch op tijd op weg omdat we eerst met de auto naar het andere einde van het park moesten rijden en daar naar beneden moesten “hiken” richting aanlegsteiger (213m hoogteverschil). Het was een behoorlijk steil pad naar beneden met onderweg een prachtig uitzicht over het Crater Lake (met Wizard Island, een van de twee eilanden in het Crater Lake, op de voorgrond):

We konden op een gegeven moment ook de aanlegsteiger met de boot al zien liggen:

Het Crater Lake is immens groot (tussen de 7 en 10km doorsnee) en diep (592m). Het is ontstaan nadat de vulkaan Mazama is ingestort na een laatste eruptie 7700 jaar geleden. De boottocht rond het meer duurde dan ook 2 uur met weer prachtige plaatjes:


En we kwamen dichtbij het “Phantom Ship” (het tweede eiland) wat een prachtig plaatje opleverde:

Daarna moesten we het steile pad weer naar boven (vergelijkbaar met 75 verdiepingen traplopen), Lin en ik konden nog lachen:

Gerard ook:

Jeannette had het wat zwaarder maar heeft de klim ook goed doorstaan:

Voor het eten zijn we nog even bij de Rogue Gorge Falls gaan kijken, blijft iets fascinerends:

Morgen gaan we onze “luxe” lodge verlaten en beginnen we aan de langste rit van deze vakantie. We gaan langs de kust naar Lincoln City, een rit van ongeveer 500km.

Vandaag afgelegde miles: 78 (125km)
Totaal afgelegde miles: 751 (1208km)

Een reactie

  1. Prachtige fotoos allemaal.Ja Jeannette het is ook hard werken daar he.Als ik dat zo zie is het goed klimmen.Daarna is het goed eten dat jullie dan wel verdiend hebben toch.Ik wens jullie nog een fijne vakantie verder,Veel liefs Annemie xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.