Day 10: Bryce Canyon National Park

Nadat we vanmorgen even “geskyped” hadden met de thuisfronten gingen we vroeg op weg naar Bryce Canyon:

Mooi gezicht die ochtenddauw onderweg!
Natuurlijk mag de foto bij het bord niet ontbreken:

In Bryce Canyon zijn we eerst de Bristlcone Loop gaan lopen:


Niet heel erg spectaculair maar ook niet al te lang, dus de auto in en op weg naar het startpunt van onze volgende wandeling. Onderweg kwamen we nog hertjes tegen die op hun gemak langs de weg aan het grazen waren:

Vanaf Sunset point hadden we een mooi uitzicht op het Amphitheater:

En van daaruit begon ook onze volgende wandeling, de Queens/Navajo Combination Loop (4,6km met 183m hoogteverschil, best pittig dus), met deze wandeling daal je helemaal af een Canyon in, en waar Bryce Canyon van boven een beetje saai lijkt, wordt deze in de Canyon erg gaaf!


En bijna weer boven:

Daarna zijn we nog een derde wandeling gaan doen, iets buiten Bryce Canyon, de Mossy Cave Trail, een wandeling langs een riviertje naar een grot en een waterval:Afgelegd vandaag: 229 miles / 368 km
Totaal afgelegd t/m vandaag: 1579 miles / 2540 km

Morgen gaan we ons hotel in Cedar City verlaten en gaan we richting Page. De bedoeling is om op de heenweg nog een keer Zion mee te pikken, we willen graag nog de Riverside Walk gaan lopen, schijnt ook erg de moeite waard te zijn. Moeten we wel vroeg opstaan en of dat gaat lukken lezen jullie morgen!

3 reacties

  1. Wat een mooie dagen weer! En zo te zien boffen jullie met het prachtige weer.
    Zijn jullie ook van plan in Zion aan het eind van de riverside walk de rivier in te gaan? In Springdale zit een bedrijfje dat goede wandelwaterschoenen incl. watersokken verhuurt en een stok zodat je niet zo gemakkelijk uitglijdt. Echt de moeite waard en een geweldige wandeling. Een van de mooiste en leukste die wij in Amerika hebben gedaan.
    Veel plezier en ik ben weer erg benieuwd naar jullie verhalen. Super leuk dat jullie het zo trouw bijhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.