Dag 16: Jasper – Calgary (via Icefields Parkway)

De Icefields Parkway had vandaag heel wat moois voor ons petto, wat een mooie rit was het! We hadden vandaag dan ook het weer mee en dat maakt toch heel veel verschil. Het begon vanmorgen al meteen goed, toen we net Jasper uit reden liep er een vos voor ons de weg over, helaas had ik het fototoestel nog niet binnen handbereik. Het triggerde me natuurlijk wel meteen om het te pakken, en maar goed ook, want niet veel later stak er een zwarte beer over:

Aangezien we toch lekker vroeg zijn, besluiten we naar Mount Edith Cavell te rijden, kost ons een uurtje extra maar we hebben toch tijd genoeg. We zijn hier 5 jaar geleden ook geweest en waren hier toen erg van onder de indruk. Het was nog precies zoals we het ons herinnerden, prachtig:

Als we weer terug op de Icefields Parkway zijn staat er een Elk (Eland) langs de weg te grazen:

We rijden verder en stoppen bij de Athabasca Glacier. We lopen naar de voet van de gletsjer, ook hier waren we 5 jaar geleden al en ook dat vonden we erg de moeite waard, we proberen ongeveer dezelfde foto te maken als toen:

Dit was vandaag!
Dit was in 2014, toen was de gletsjer nog wat langer!

We vervolgen onze rit en komen even later een verkeersopstopping tegen, er loopt een Grizzly beer in het bos aan de kant van de weg, die hadden we nog niet gezien hier:

Het kan niet op met de beren, want niet veel later besluit een zwarte beer net voor ons over te steken:

Oh ja, en het was uiteraard weer genieten van het uitzicht op de Icefields Parkway vandaag:

Het beste tot het laatste bewaard? Het lijkt er wel veel op, zeker als de thermometer ook nog eens 28 graden aangeeft :)! We hebben dus nog een hele fijne dag gehad vandaag.

We zijn deze reis helaas geen Outback Steakhouse tegengekomen, maar hier in Calgary ligt wel een Olive Garden. Tijdens de eerste Amerika reizen was dit een van onze favoriete ketens die we de laatste jaren een beetje links hebben laten liggen. Maar bij het ontbreken van een Outback besloten we dus deze laatste avond hier in Calgary bij Olive Garden te gaan eten, en daar hebben we geen spijt van gehad:

Morgen is dan echt de laatste dag van deze reis, we vliegen om 15:10u terug naar Amsterdam (23:10u NL tijd) en komen woensdag rond 8u in Amsterdam aan.

Iedereen bedankt voor het volgen en de leuke reacties, sommigen zelfs dagelijks, top!

Vandaag gereden: 483km
Totaal gereden: 3835km

Vandaag hebben we geen trails gelopen, maar ik ben altijd wel van de cijfers dus ik heb nog even uitgerekend hoeveel stappen we deze vakantie hebben gemaakt (m.u.v. de heen- en terugreisdag): bijna 320.000, in 15 dagen, dus gemiddeld ongeveer 21.300 per dag!

4 reacties

 1. Wat een mooie afsluiter van de vakantie, wat een dieren onderweg. De grizzlybeer is indrukwekkend zo groot en mooi. En ook weer een zwarte beer. Maar goed dat de auto bescherming biedt😄. En nog een eland…
  Prachtige foto‘s ook weer wat een mooi land ook Canada. En leuk die vergelijking met 5 jaar geleden.
  Het eten ook de moeite waard!
  Leuk om jullie reis weer te kunnen volgen op naar de volgende!
  Goede vlucht.

 2. Geweldig die beren en dat eland. Wat mooi zeg. Fijn dat het vandaag eens mee zat met het weer. En dan op tijd thuis voor de dames wedstrijd. Goede reis

 3. Wat bijzondere foto s weer. En die beren, prachtig.
  Wens jullie een goede vlucht terug en bedankt dat ik weer mee mocht genieten van alle moois dat jullie beleefd hebben.
  Groetjes Kitty

 4. Bedankt weer voor het mooie reisverslag. Jullie hebben weer prachtige natuur gezien en beleefd en wat een top-dag nog zo op de valreep!
  Heel goede reis terug!

  Groetjes,
  Inge

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.