Dag 14: Jasper National Park (1)

Vandaag een kort verslag, want we hebben niet zoveel gedaan. Vanmorgen natuurlijk eerst naar de Oranje vrouwen gekeken (en de buren wakker gemaakt bij de 1e goal waarschijnlijk, haha):

Wat een mooie uitslag, op naar de halve finale!

Toen de wedstrijd was afgelopen regende het echter nog steeds, dus besloten we nog even in onze suite te blijven en ook Duitsland-Zweden te kijken. Zweden wordt dus de tegenstander van Oranje, verrassend! Daarna was het gelukkig gestopt met regenen en zijn we eerst een wrap gaan eten als lunch. Vervolgens zijn we een stuk van het Jasper Discovery Trail gaan lopen, hier lagen ook wat geocaches dus die hebben we ook mee gepikt. Onderweg heb je een mooi uitzicht over Jasper en de bergen erachter (helaas vandaag dus wel gedeeltelijk in de wolken):

We lopen terug en pakken nog even de auto om naar Patricia Lake en Pyramid Lake te rijden. Helaas lagen de bergen achter beide Lakes helemaal in de wolken dus zijn we weer omgedraaid. Onderweg terug was er weer een verkeersopstopping, er liep er een beer in het bos langs de weg (en wederom op voldoende afstand):

Het blijft bijzonder!
De wolken beginnen ondertussen wat weg te trekken!

En vandaag zijn we bij het Italiaanse restaurant Famoso hier in Jasper gaan eten. Daar konden we een combi kiezen van een 7 inch (+/- 18cm) pizza en een salade en dat leek ons wel wat, het was dan ook erg lekker en niet teveel:

Morgen zou het droog blijven en hebben we de Sulpher Skyline Trail op het programma staan, op aanraden van onze gastvrouw, dit moet een prachtige, maar pittige, wandeling zijn. Daarna eventueel nog 1 of 2 korte trails als we er nog energie voor hebben.

Vandaag gewandeld: 6,1km (145 hoogtemeters)
Totaal gewandeld: 119,3km (5478 hoogtemeters)
Vandaag gereden: 15km
Totaal gereden: 3133km

2 reacties

  1. Jammer van de regen maar inderdaad de voetbal ook mooi om te kijken, de 2e helft speelden ze erg goed! Woensdag de halve finale. Ondanks de laaghangende bewolking toch weer een beer gezien en toch nog een gijne dag gehad….en dat eten van jullie ………😋😋😋
    Op naar de volgende tocht en al heel wat km gewandeld ondertussen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.