Dag 10: Waterton Lakes National Park (2)

Vanmorgen werden we wakker met een stralend blauwe lucht en het zou vandaag ook niet gaan regenen volgens het weerbericht dus we konden de Crypt Lake trail gaan doen! Deze trail hadden we erg hoog op ons lijstje staan omdat deze in 2017 in de top 19 van de “National Geographic Thrilling Trails” stond. Maar hierdoor ook een erg populaire wandeling. Om bij de start van de trail te komen wordt je eerst met een boot naar de overkant van het meer gebracht en deze boot gaat maar 1x per dag heen en 1x per dag terug. We vertrokken dus op tijd zodat we een kaartje konden bemachtigen. Onderweg genoten we weer van het geweldige landschap:

Toen we een kaartje hadden gekocht moesten we wachten tot het 10u was en de boot vertrok. Dus zijn we even een rondje gelopen en natuurlijk een foto gemaakt in de “rode stoeltjes”:

Om 10u vertrok de boot en een kwartiertje later stonden we aan de start van de trail, samen met de andere passagiers van de boot. Maar behalve de eerste kilometer hebben we daar verder eigenlijk geen “last” van gehad. In het begin haal je wat mensen in en wordt je zelf door weer andere mensen ingehaald maar daarna verspreidt het zich vanzelf en loopt iedereen in zijn eigen tempo naar boven. Het was een pittige wandeling (18,4km met meer dan 800 hoogtemeters) maar inderdaad ook een uitdagende wandeling. Smalle paadjes, een ladder, een hele smalle natuurlijke tunnel door een berg en langs een kabel omhoog klimmen. We vonden het geweldig (en het was minder riskant dan het misschien op de foto’s lijkt):

Crypt Lake, het eindpunt van de trail, er lag nog sneeuw!

Toen we terug waren in het dorpje zijn we bij hetzelfde restaurant gaan eten als 2 dagen geleden, nu had Judith een Quinoa salade en ik de hamburger. En het heeft wederom prima gesmaakt.

We hebben natuurlijk ook weer alle reacties gelezen, erg leuk! Het zou inderdaad fijn zijn als het hier wat warmer was (en bij jullie wat koeler). Maar vandaag was een hele mooie dag! Helaas zijn de weersvoorspellingen voor de rest van onze vakantie niet zo goed, maar we maken er het beste van :).
Morgen gaan we ons geweldige B&B hier verlaten en gaan we naar Banff, een rit van 3,5u.

Vandaag gewandeld: 18,4km (883 hoogtemeters)
Totaal gewandeld: 90,8km (4120 hoogtemeters)
Vandaag gereden: 73km
Totaal gereden: 2252km

6 reacties

 1. Wow wat een geweldige wandeling echt mooi! En leuk die afwisseling van hindernissen om overheen te gaan. Mooi de sneeuw nog op het meer. Fijn dat er ook weer een blauwe hemel bij was vandaag. Ik hoop dat de zon toch af en toe zich laat zien de komende dagen voor jullie.

 2. Het lijkt inderdaad soms heeel gevaarlijk op de foto s.
  Ik zou dat zeker niet durven langs die rotsen en in die smalle doorgangen.
  Maar wat zijn de foto s weer prachtig.
  Hier nu ietsje verkoeling gelukkig ook.
  Een nacht van boven 30 graden binnen is geen pretje
  Hoop dat jullie het in ieder geval droog houden.
  Fijne dag weer.

  1. Goedemorgen!
   Vandaag zijn we opgestaan met het zonnetje…het ziet er toch allemaal wat vrolijker uit zo!
   Het lijkt op de foto’s inderdaad gevaarlijker dan dat het was, maar het was echt een prachtige wandeling.
   Erg leuk dat u ons weer trouw volgt 👍🏻.

  2. Goedemorgen!
   Hier schijnt de zon weer, alles ziet er toch meteen wat vrolijker uit.
   Het was een hele mooie wandeling en het ziet er op de foto’s echt wat gevaarlijker uit dan dat het was, maar we waren gisteravond moe en voldaan na de dagtrip.

   Erg leuk om te zien dat u ons weer trouw volgt 👍🏻.

 3. wow wat een geweldige wandeling mooie natuur en mooie fot`s
  het ziet er allemaal weer spektaculair uit .
  beetje jammer van het weer bij jullie, maar zoals hier dat is ook niks pfff
  morgen weer een fijne dag.
  groetjes pap en mam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.