Dag 9: Waterton Lakes National Park (1)

Terwijl er in Nederland een hittegolf gaande is, is het hier in Canada nog niet bepaald zomer. Ook vandaag was helaas weer een regenachtige dag. Vanmorgen hebben we dan ook rustig aan gedaan voordat we gehuld in regenpak richting Waterton Lakes NP vertrokken om de wandeling naar Bertha Falls & Bertha Lake te doen. En maar goed ook, want we zijn wat buien tegengekomen, maar ook af en toe een zonnetje. In Waterton Lakes NP is in september 2017 een hele grote bosbrand geweest, een gedeelte van het park is hierdoor nog steeds dicht voor auto’s. De wandeling van vandaag ging dan ook door afgebrand bos, maar het uitzicht was er op momenten niet minder door:

Als we bijna boven zijn worden we door mede-hikers geattendeerd op een zwarte beer met een “cub” aan de overkant van de berg:

Wederom op veilige afstand!

Onderweg naar beneden regent het bijna de hele tijd en we zijn dan ook verkleumd als we bij de auto aankomen. We zetten de verwarming hoog zodat we wat sneller opdrogen en besluiten richting Pincher’s Creek te rijden om nog wat boodschappen te doen. Onderweg maken we een paar prachtige foto’s, let vooral ook op de lucht, donkere (regen)wolken en blauwe lucht wisselen elkaar af:

En zo was het weer vandaag ook, regen en zonneschijn wisselden elkaar zo’n beetje elk halfuur af! Op de terugweg stoppen we bij de General Store & Restaurant van Twin Butte om te eten. Ook hier weer een mooie foto van de donkere lucht erboven:

Eten met zo’n uitzicht, dat is natuurlijk prachtig. En de Pulled Pork & Pineapple taco’s en de Tacosalado waren ook nog eens erg lekker!

Daarna rijden we terug naar Waterton River Suites. Deze B&B ligt helemaal afgelegen in een prachtige omgeving bij de rivier met uitzicht op de bergen. Eerstvolgende huis ligt 1km verderop. Echt een juweeltje:

Uitzicht vanuit ons raam :).

We gaan nog even op het balkon zitten en spotten diverse vogels, hertjes en een dubbele regenboog!

Morgen staat de Crypt Lake trail op de planning!

Vandaag gewandeld: 11,3km (522 hoogtemeters)
Totaal gewandeld: 72,4km (3237 hoogtemeters)
Vandaag gereden: 166km
Totaal gereden: 2179km

6 reacties

 1. Wat een prachtige foto s ondanks of juist door de bewolking.
  Prachtig.
  Ik moest er lachen met jullie voeten voor een kacheltje en wij moeten nu vreselijk afzien 36 graden.
  Niet te doen.
  Groetjes en fijne dag weer pffffffff

  1. Just like in the movies, maar dan in het echt 😉.
   Vandaag opgestaan met het zonnetje, dus daar moeten we van genieten!
   Leuk dat je ons weer volgt!

 2. Wat jammer dat jullie niet een klein beetje van de warmte en zon van hier hebben. Maar de beleving zal niet minder zijn. Nog steeds mooie foto’s en fijn dat de beer met jong aan de andere kant liep. Die moet je niet te dich bij tegenkomen. Het restaurant ziet eruit of je in een Western film zit😄.
  Prachtige B en B zo vrij in de natuur.
  Ik hoop op beter weer voor jullie!

  Groet Selma

  1. Stuur maar wat zon hier heen 😉.
   Het B&B is echt super, mooie ligging en af en toe lopen de hertjes langs het raam. Ook heel veel verschillende vogeltjes hier, lijkt wel Lontzen in Canada 🤣.
   Erg leuk dat je ons volgt!
   Groetjes Linda & Judith

 3. Gave foto’s dames😍 jullie genieten alweer zo te zien ondanks het weer. Lekker eten, de mooie natuur……👍🏻Have fun

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.