Dag 8: Kalispell – Waterton

Vanmorgen zaten we al voor 7u in de auto, we hadden een lange rit voor de boeg en wilden bij Many Glacier nog de Grinnel Glacier Trail doen. Omdat de weg die door Glacier NP gaat, de “Going to the Sun Road”, nog niet open is moeten we buitenom rijden maar ook deze weg is erg mooi. Er hangt nog erg veel bewolking, maar we zien af en toe wel wat blauwe lucht onderweg:

Als we Glacier NP weer binnenrijden bij de Many Glacier ingang zien we dit:

We parkeren de auto en starten iets na 10u aan de wandeling naar Grinnel Glacier, althans dat was onze bedoeling. Als we bij het begin van de trail zijn blijkt dat de trail nog maar gedeeltelijk open is, vanwege de kans op sneeuwstormen mogen we maar tot het 3,5 mile punt lopen. Jammer dat we niet tot aan de gletsjer kunnen lopen, maar we gaan de trail toch zover mogelijk doen. Ondanks dat we meerdere regenbuien zijn tegengekomen onderweg was het uitzicht op momenten zeer de moeite waard:

Als we bijna terug bij het startpunt zijn valt Judith’s oog op een Moose met een kleintje in de bosjes:

Oh, zo lief. Terug bij de auto ontdoen we ons eerst van het regenpak en dan gaan we op weg naar Canada. Het is een prachtige weg om te rijden met geweldige uitzichten:

Deze keer gaat de grensovergang een stuk soepeler, binnen 5 minuten zijn we in Alberta, Canada:

We rijden door naar Waterton Lakes National Park om daar te gaan eten. Als we net de ingang zijn gepasseerd steekt er ineens een zwarte beer de weg over:

Sommige dingen zie je niet aankomen maar zijn daarom des te leuker! En ook heel fijn dat we veilig in de auto zaten. We lopen even rond in Waterton en gaan op tijd eten bij “Thirsty Bear Kitchen & Bar”, uitgezocht via Tripadvisor, Judith een hamburger en ik quesadillas:

Score van 4,5 op Tripadvisor is terecht!

We checken in bij onze B&B, bijna letterlijk een (luxe) “Cabin in the Valley” (morgen volgen foto’s), een top verblijf wederom!

Wat een dag was het vandaag, we zijn nog bezig met het verwerken van alle indrukken! Morgen gaan we hiken in Waterton Lakes NP.

Vandaag gewandeld: 11,2km (531 hoogtemeters)
Totaal gewandeld: 61,1km (2715 hoogtemeters)
Vandaag gereden: 362km
Totaal gereden: 2013km

2 reacties

 1. Geweldig weer wat een mooi avontuur, jammer dat die trail naar de gletsjer niet helemaal geopend was. De foto’s zijn prachtig. En dan de dieren die jullie zien echt indrukwekkend!
  Het eten zou ik ook zo bij aanschuiven dat zoeken jullie ook altijd met zorg vooraf uit waar het goed is….

 2. Wat een indrukken inderdaad weer. Prachtige natuur en die beer!!!
  Mooi ook vind ik dat jullie daar rijden eindeloze wegen met bijna niemand.
  De hele natuur straalt zo n rust uit.
  Enne….lekkere hap zo te zien.
  Fijne dag weer gtjs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.