Dag 6: Glacier National Park (1)

Vanmorgen bekeken we het weerbericht en dat zag er erg regenachtig uit vandaag. Maar met het regenpak in de aanslag gingen we toch op weg. Als eerste stoppen we natuurlijk bij het bord, aangezien het regent helaas geen tijd om de zelfontspanner te gebruiken:

We besluiten alleen de wandeling naar de Lookout uit te stellen tot morgen, met die laaghangende bewolking zouden we daar waarschijnlijk toch maar weinig zien. Dus we rijden naar het Trailhead waar de wandeling naar Avalanche Lake start. Het was, ondanks de regen, een leuke wandeling over een mooi aangelegd pad.

Beetje verregend maar we konden nog steeds lachen!

Als we weer beneden zijn besluiten we de Trail of the Cedars meteen er achteraan te lopen, een kort rondje door een ceder bos. Als we terug bij de auto zijn regent het nog steeds dus we rijden terug naar het dorpje West Glacier. Onderweg spotten we een jonge vos die langs de weg loopt:

In deze omgeving zijn Huckleberries (bosbessen) blijkbaar erg geliefd, er wordt in ieder geval op heel veel plaatsen reclame voor gemaakt, en op de heenweg hadden we ons oog laten vallen op een restaurantje waar ze Huckleberry Pie maakten. Dat leek ons wel een geschikte lunch op deze regenachtige dag:

De Pie was veel lekkerder dan dat ie eruit zag ;)!

We brengen de middag door met geocachen op zijn Amerikaans, dus met de auto :). Tegen het eind van de middag zien we af en toe blauwe lucht en de weersvoorspelling voor morgen is dan ook wat beter. We rijden door naar Downtown en eten allebei een hamburger (Judith een Yak burger en ik een Elk burger) met een salade en “frietjes”.

Morgen gaan we weer naar Glacier National Park en hopen we wel de wandeling naar de Lookout te kunnen gaan doen.

Vandaag gewandeld: 7,6km (271 hoogtemeters)
Totaal gewandeld: 34,6km (1462 hoogtemeters)
Vandaag gereden: 188km
Totaal gereden: 1480km

2 reacties

 1. En de moed erin houden met die regen, knap hoor. En toch geeft dat ook een mooie effect op de foto’s. Hopelijk wordt het uitstel naar de outlook nu beloond met blauwe lucht.

 2. Evengoed prachtige foto s.
  Ik hoop dat jullie vandaag blauwe luchten treffen.
  Wij krijgen komende week té blauwe luchten en hitte haha.
  Knap dat jullie gewoon even goed lopen met regenpak en al.
  Fijne dag weer.
  Benieuwd weer naar morgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.