Route (ZW) Canada & (NW) Amerika!

De route voor onze reis van 2019 is bekend!

De tickets zijn gekocht en de meeste hotels / bed&breakfasts zijn gereserveerd. En wat hebben we er weer veel zin in!

Dit jaar gaat de reis in 2,5 week (juni/juli) door (Zuid-West) Canada & (Noord-West) Amerika, in totaal 5 staten en 5 Nationale Parken. We vertrekken vanuit Amsterdam en vliegen rechtstreeks naar Vancouver (British Columbia, Canada). Na aankomst overnachten we in de buurt van Vancouver om de dag daarna meteen de grens over te steken naar Amerika. We rijden in 7 dagen door 3 Amerikaanse staten (Washington, Idaho, Montana) en bezoeken onderweg 2 Nationale Parken (North Cascades NP en Glacier NP) voordat we weer de grens oversteken naar Canada (Alberta). Daar gaan we vervolgens in 8 dagen 3 Nationale Parken bezoeken, Waterton Lakes NP, Banff NP en Jasper NP. Laatste stop zal Calgary zijn waar vandaan we (ook weer rechtstreeks) terugvliegen naar Amsterdam.

In totaal 8 verschillende overnachtingsplaatsen en een kleine 2500km (van hotel naar hotel). Dit wordt ongeveer de route (in paars):

Het laatste gedeelte van de reis (Banff-Jasper-Calgary) hebben we in 2014 ook al een keer gedaan. We vonden het destijds zo’n mooi gebied (niet alleen Banff en Jasper maar zeker ook de Icefields Parkway die ertussen ligt) dat we het meteen weer redelijk hoog op ons ToDo lijstje terug hebben gezet omdat we er graag nog een keer naartoe wilden gaan. Dit jaar kunnen we dat dus mooi combineren met een stuk Amerika wat we nog niet gezien hebben maar dat ook heel erg mooi moet zijn!

3 reacties

  1. Heerlijk wat een mooi vooruitzicht, je kan het maar beter in het vet hebben toch, weten we tenminste hoe we de grijze dagen door moeten komen ha ha. Mooie reis, ben erg benieuwd en ga natuurlijk jullie weer volgen. veel plezier met de voorbereiding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.