Dag 3: 9/11 Memorial, Brooklyn Bridge, Top of the Rock & The Ride

Bedankt voor alle leuke reacties al! We hebben het uitstekend naar onze zin (ook al is het wel koukleumen geblazen, haha).

Vanmorgen regende het (de sneeuw begint al langzaam te verdwijnen) dus besloten we eerst naar het 9/11 memorial te gaan, een ritje met de metro naar Downtown. Ground Zero is al erg indrukwekkend met al die namen op de bassins van het herdenkingsmonument rondom de plek waar de Twin Towers stonden tot 11 september 2001:

Dan ga je dus al met een brok in je keel het museum binnen en vanaf het moment dat we daar naar beneden lopen grijpt het ons bij de keel. Het is ook opvallend hoe respectvol iedereen zich hier gedraagt, deze tragedie staat nog vers in het geheugen, ook wij weten nog allebei waar we waren op die dag dat de vliegtuigen in de Twin Towers vlogen……….. Zeer indrukwekkend dus, we lopen bijna twee uur rond en maken wat foto’s (waar dat mag):

Als we buitenkomen moeten we even bijkomen van alle emoties. Aangezien het zonnetje inmiddels schijnt besluiten we naar Brooklyn Heights te lopen. Het One World Trade Center lijkt te bewegen, oh nee, dat zijn de wolken:

Vanuit Brooklyn Heights hebben we ook een mooi uitzicht op de skyline van Manhattan:

We lopen nog even Washington Street naar beneden en vandaar heb je dit prachtige uitzicht op de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge:

Natuurlijk lopen we terug over de Brooklyn Bridge:

Aangekomen aan de andere kant nemen we de metro naar het Rockefeller Center, waar we naar de Top of the Rock gaan. We krijgen er een rondleiding over het Rockefeller Center bij van 1h15 die eigenlijk onverwacht interessant was. Tijdens deze rondleiding maakt Judith deze bijzondere foto:

Daarna mogen we met de lift naar boven, van het uitzicht hadden we eerlijk gezegd wat meer verwacht (of zijn we al verwend?):

Maar we hebben ook niet veel tijd want er staat een hele rij bij de lift naar beneden en we hadden “The Ride” (bus rondrit) gereserveerd voor 16:45u, wat erg krap wordt hierdoor. Als we beneden komen lopen we snel naar de opstapplaats en halen het net! Op het moment dat de rondrit begint blijkt dat het meer een entertainment rit is dan een rondrit, maar het is zo super Amerikaans dat we er ook wel weer om kunnen lachen, zo lekker overdreven. Als we weer terugkomen gaan we lekker eten bij Ruby Tuesday en stappen daarna weer in de metro richting het hotel. Wederom een dag vullend programma vandaag, met een lach en een traan…..!

Morgen belooft het droog te blijven en staat er weer van alles op het programma.

Stappen vandaag: 28.000 (20km)
Stappen totaal: 63.750 (45,5km)

2 reacties

 1. Je loopt wat af in zo’n stad hè. Wel goed dat men nog altijd stil staat bij wat er destijds gebeurde. Het valt mee met de sneeuw, op de radio melden ze hier dat het dramatisch is….

 2. Nou mooie foto s en wat een heerlijke blauwe lucht weer.
  Op onze eigen foto s staan de twin touwers nog, jaar voor de ramp waren wij er nl ook.
  Indrukwekkend en afschuwelijk wat daar gebeurde.
  Ik zat voor tv dag ervoor terug uit Maleisië en ik dacht dit kan niet waar zijn.
  Hele fijne dag weer met een mooie blauwe lucht en veel moois te zien.
  Groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.