Dag 2 – Times Square, Rondvaart, Madame Tussauds, Grand Central & sneeuw

Aangezien het pas later vanmiddag zou gaan regenen besluiten we op tijd op pad te gaan. We hebben een “New York Pass” gekocht voor 5 dagen waar heel veel attracties onder vallen, zo ook een rondvaart bij Circle Line, “Best of NYC”. Een rondvaart van 2,5u rondom Manhattan. Hiervoor moeten we wel op de dag zelf de tickets gaan ophalen, dus besluiten we dat eerst te gaan doen. Het is vandaag nog kouder dan gisteren doordat er een gure wind staat, maar dat mag de pret niet drukken. Om 12u is nog plaats en nadat we de tickets hebben ontvangen besluiten we naar Times Square te lopen. Hier ligt ook een Hard Rock Cafe waar Judith een T-shirt scoort en daarna poseert op het meest bekende punt van Times Square:

Echt geweldig om hier te staan, al nemen we ons voor terug te komen als het donker is, dan zal het nog indrukwekkender zijn!

We kopen nog wat souvenirs en lopen terug naar de haven, het is ondertussen tijd om aan boord te gaan. De meeste indruk maakt het Statue of Liberty:

de Brooklyn Bridge:
en de skyline van Manhattan:

Het laatste half uur van de boottocht wordt het steeds grijzer en uiteindelijk begint het te sneeuwen, gezien de temperatuur die rond het vriespunt ligt niet heel erg verrassend. Enige nadeel van dit weer is dat het geen zin heeft om naar uitzichtpunten te gaan. We besluiten nadat we weer zijn aangemeerd naar Madame Tussauds te gaan, is ook onderdeel van de New York Pass en het is binnen, kunnen we een beetje opwarmen na de wandeling in de sneeuw. We amuseren ons kostelijk:

Hierna gaan we uiteraard eten bij:

Als we daarna buiten komen ligt er ondertussen al best een pak sneeuw en sneeuwt het nog steeds. We besluiten daarom even naar Grand Central te gaan en zijn erg onder de indruk van dit geweldige station:

En wat een drukte! Maar het is toch goed te doen allemaal. We nemen de metro terug naar het hotel, we verheugen ons op de warme hotelkamer. Onderweg maken we nog een paar leuke foto’s van het pak sneeuw:

Morgen is er ook weer neerslag voorspeld, dus we gaan wederom voor last-minute planning afhankelijk van het weer, dat is goed bevallen vandaag :).

Stappen vandaag: 21.750 (+/- 15,5km)
Stappen totaal: 35.750 (+/- 25,5km)

4 reacties

 1. Hallo Dames,

  Wat een mooie foto’s.
  Heerlijk die sneeuw, dan ziet het meteen heel anders uit.
  Nu geen gereden kilometers maar de stappen! 🤣🤣
  Veel plezier.
  Xxx Wendy

 2. Oh wat een plaatje New York met sneeuw. Maar brrr koud. Vergeet het museum van national historie niet daar zie je nog vanalles over de indianen, vonden wij heel mooi. Dat ligt in dat VOC gebouw bij Battery Park.

 3. Wat mooie foto s met die sneeuw.
  En leuk madame Tussaud met al die beroemdheden op de foto. Haha.
  Hoop dat jullie weer een leukike dag hebben morgen.

 4. Wat mooi de plaatjes met de verse sneeuw, en nog niet aan het koekleumen?
  geniet maar van alle moois wat te zien is gr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.