Dag 1: Brussel – New York (JFK) – Rockefeller Center

Vanmorgen om half zeven vertrokken richting Brussel, vooral rond de ring van Brussel was het erg druk, maar iets na 8u waren we op P4. Ruim op tijd aangezien we geen koffers hoefden in te checken. Als we richting de terminal lopen krijg ik slecht nieuws, mijn oudste broer ligt sinds vanmorgen in het ziekenhuis. Dat is behoorlijk schrikken, zeker omdat ik nog maar weinig informatie heb over wat er precies aan de hand is al heb ik wel doorgekregen dat het niet kritiek is. Dus we vertrekken richting New York en ik hoop dat ik na de vlucht wat meer informatie krijg.

De vlucht verloopt prima, wel af en toe wat turbulentie en een ruwe landing, maar netjes op tijd en ook deze keer zijn we weer zeer tevreden over Delta (geboekt via KLM). Onderweg naar de AirTrain app ik meteen met het thuisfront en krijg ik meer informatie en het “goede” nieuws dat mijn broer stabiel is maar wel nog in het ziekenhuis ligt, ze willen eerst nog wat meer onderzoeken doen voordat hij naar huis mag. Enigszins gerustgesteld beginnen we aan de rit met de AirTrain. We stappen na 20 minuten uit bij Jamaica station en stappen daar over op de metro (E-lijn). Een half uurtje later zijn we bij ons hotel in Queens (Long Island City). Een net hotel, kamer is niet groot, maar wel netjes en schoon:

Er is ook een dakterras met best een aardige view op Manhattan:

Het is net 15u geweest dus we besluiten nog even naar Manhattan te gaan. Nadat we onze bagage hebben afgedropt lopen we terug naar de metro en stappen uit bij Rockefeller Center. We krijgen pijn in onze nekvan het omhoog kijken naar die gigantische wolkenkrabbers ;):


Voor Rockefeller Center ligt een ijsbaan (helaas is de kerstboom nog niet klaar, ze zijn er wel al mee bezig, staat in de steigers):

We lopen naar Central Park maar aangezien het al begint te schemeren pikken we nog even een cache mee en lopen dan weer terug:

Het is trouwens echt koud (3 graden) hier dus we zijn blij dat we onze winterjas, handschoenen en muts hebben meegenomen. Ondertussen hebben we ook een beetje honger gekregen dus we eten nog even wat en lopen dan weer terug naar de metro. Onderweg komen we dit “cadeautje” tegen:

Aantal stappen vandaag: 14.000 (+/- 10km)

We moeten even kijken wat we morgen gaan doen, volgens de weerberichten gaat het vrijwel de hele dag regenen dus de kans is groot dat we ons programma daarop moeten aanpassen.

2 reacties

 1. Hoop dat het goed gaat met je broer. Ik zal ook duimen.
  En wat is het heerlijk om deze foto s te zien. Ik hou van New York.
  Wij waren er ook paar keer.
  Indrukwekkend he die wolkenkrabbers, ik ben benieuwd wat jullie morgen weer ondernemen.
  Hele fijne dag.
  Groetjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.