Dag 20: Soldotna

Ook in dit B&B krijgen we weer een uitgebreid, vers bereid, ontbijt voorgeschoteld, heerlijk. Daarna gaan we op advies van onze gastvrouw naar het trailhead van de Russian River Falls trail, hier zouden we zalmen moeten kunnen zien. Hiervoor moeten we echter wel eerst nog 65km rijden. Het is een bewolkte dag vandaag en er is ook regen voorspeld, de bewolking hangt laag:

Aangekomen bij het trailhead doen we ons regenpak aan en gaan we op weg. Als we bij de Russian River Falls aankomen zien we inderdaad zalmen uitrusten in een uitsparing voordat ze gaan proberen verder tegen de rivier in te zwemmen:

Af en toe springt er een zalm boven de waterval uit in een poging weer een stuk verder omhoog te komen:

We hebben ook een slowmotion video gemaakt van zo’n sprong:

Schitterend om te zien, we hebben hier zeker een half uur naar staan kijken!

Daarna lopen we nog een stuk richting het Russian Lower Lake, maar het wordt erg donker en gaat harder regenen dus besluiten we om te draaien. Als we terug bij de auto zijn is het alweer droog. We lunchen en gaan nog een stuk langs de rivier wandelen. Hier hebben ze een boardwalk aangelegd en dit stuk is erg populair bij de vissers omdat ze hier makkelijk het water in kunnen lopen. Ze staan hier dan ook in het water te vissen:

Ook hier blijven we even staan kijken en we zien op een gegeven moment aan de overkant van de rivier een zwarte beer voorbij wandelen. Helaas hadden we het fototoestel niet bij de hand.

Als we daarna terug rijden naar ons B&B lees ik even wat folders door die we bij het visitor center van Soldotna gekregen hebben. Ik zie een Bear Viewing Flight advertentie staan, maar van een andere maatschappij dan de maatschappij waar onze vlucht van gisteren gecanceld was. Zij hadden vandaag en morgenvroeg geen plaats meer om ons om te boeken, maar deze misschien wel? Als we na het eten van een pizza terug zijn in ons B&B kijken we meteen op hun site en er is morgenvroeg nog plaats! Dus we gaan morgenvroeg een 2e poging doen tot een Bear Viewing Flight. Daarna rijden we door naar Anchorage voor onze laatste twee nachten in Alaska!

Vandaag gereden: 86 miles (138km)
Totaal gereden: 2019 miles (3249km)

Een reactie

  1. Prachtige foto s weer
    Mooi die zalmen.
    Enooooooo……ik zal duimen dat de vlucht deze keer kan doorgaan, benieuwd naar de foto s.
    Veel succes en plezier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.