Dag 19: Homer-Soldotna

Vanmorgen nog een keer genoten van het geweldige ontbijt bij dit B&B (Timber Bay). De man des huizes, Don, draagt ’s morgens een kokspak en dat is niet voor niks. Hij maakt elke dag een ander (niet standaard) ontbijt klaar wat niet zou misstaan in een 5-sterren restaurant. Daarnaast staat er elke dag een hele kom vers fruit en een bak yoghurt klaar. We hebben de afgelopen dagen dan ook niet heel veel hoeven te lunchen, haha. Oh ja, en ze hadden ook een candy-bar voor later op de dag met vooral veel chocolade, erg lekker. Judith had ook wel behoefte aan wat chocolade na 2,5 week:

En ik vond de Reese (chocolade met pindakaas) gevaarlijk lekker!

Na afscheid genomen te hebben gaan we op weg. De bewolking is al gearriveerd, maar we kunnen de bergen nog wel zien:

Als we onderweg zijn komen we af en toe een regenbui tegen, maar het valt eigenlijk nog wel mee. Helaas krijgen we tijdens onze rit het bericht dat de kans toch groot is dat de Bear Viewing Flight afgelast gaat worden. Het weer in Soldotna valt nog wel mee, maar daar waar we heen zouden vliegen om de beren te bekijken, Lake Clark, is het stormachtig en dus niet veilig. We spreken af dat we even op hun kantoor langskomen als we in Soldotna zijn gearriveerd. Onderweg stoppen we bij het Kenai National Wildlife Refuge om daar even de benen te strekken bij een korte wandeling. Gehuld in regenpak gaan we op weg:

We korten de wandeling echter in, want de muggen maken het ons onmogelijk. Het enige wat “bloot” is zijn onze handen en ons gezicht en zelfs dat is teveel met dit regenachtige weer in het bos, er zijn zoveel muggen, niet meer normaal! We zijn alleen maar bezig met de muggen en dat is absoluut niet relaxt wandelen dus besluiten we om te draaien en terug te lopen naar de auto.

We rijden naar het kantoor van de Bear Viewing Flight en krijgen daar helaas het bericht dat de vlucht is geannuleerd. We krijgen netjes de aanbetaling op onze creditcard terug gestort en rijden door naar Soldotna.

We eten vandaag bij de beste Mexicaan in Soldotna (Senor Pancho’s), erg lekker:

Aangekomen bij ons B&B blijkt dat onze gastvrouw ook graag wandelt en krijgen we heel veel tips voor morgen, als we in de omgeving van Soldotna willen gaan wandelen! Hopelijk met wat minder overlast van de muggen ;).

Vandaag gereden: 133 miles (214km)
Totaal gereden: 1933 miles (3111km)

2 reacties

  1. Oh jammer van de vlucht, maar veiligheid boven alles. En ieuw die muggen…. maar gelukkig maken jullie meteen nieuwe plannen en blijft het een heerlijke reis. Veel wandelplezier

  2. Heel jammer van de vlucht maar ook heel begrijpenlijk hoor.
    Maar die muggen…………..getver daar zou ik niet tegen kunnen.
    Mooie volgende dag. Enne……dat snoepbuffet was niet mis😗

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.