Dag 15: Seward (2)

Happy 4th of July! Independence Day dus vandaag, een feestdag in The States. Misschien niet zo handig om dan een cruise te boeken, maar daar hadden we dus niet bij stil gestaan. De cruise was dan ook uitverkocht, er was geen kaartje meer te krijgen. Maar we stonden op tijd in de rij en konden dus een mooi plekje op het dek uitkiezen, de zon scheen weer en de vooruitzichten waren goed dus binnen zitten was niet nodig. Meteen in de haven zien we weer zee otters liggen, wat zijn het schattige, relaxte dieren:

We zijn net de hoek om bij de Seward als er bultrug walvissen worden gezien, redelijk dichtbij een eiland. Ze laten zich van alle kanten zien, prachtig:

Onderweg is het genieten van het uitzicht, we komen niet uitgekeken:Verderop zien we ook op deze cruise een familie Orka’s, heel bijzonder om ze weer te mogen bekijken:

We komen ook langs een eilandje waar Puffins, oftewel papegaaiduikers, op de rotsen zitten. Wat een mooie vogels zijn dat toch, we hadden alleen gedacht dat ze groter waren, ze zijn ongeveer zo groot als een merel:

Halverwege de cruise komen we bij de Aialik Glacier aan:

Ook deze is erg hoog, zie de boot die voor de gletsjer vaart:

We varen verder, zien nog wat bultrug walvissen en de kapitein wil al met ons naar Vegas. Met zoveel geluk als we vandaag hebben zouden we daar veel geld kunnen verdienen. Het is absoluut geen garantie dat ze veel wildlife zien, en al helemaal niet dat er zowel Orka’s als bultrug walvissen worden gezien, en ook nog meer dan 1x tijdens de cruise. Het enige wat nog ontbreekt is een springende Orka voegt hij er lachend aan toe. Nou, een paar minuten later worden we op onze wenken bediend, het is weliswaar maar een kleine Orka, maar hij maakt een paar sprongen voor ons:


Zo gaaf!!!!

Rond half vijf stoppen we op Fox Island waar we van een gegrilde zalm mogen genieten voordat we om half zeven weer bij de haven worden afgezet.

Wat een dag weer! We genieten nog even na met het geluid van vuurwerk op de achtergrond, Happy 4th of July!

Morgen gaan we deze lodge in Seward (die achteraf gezien heel erg meegevallen is) verlaten en gaan we naar Homer. Onderweg staan weer wat tussenstops gepland.

Vandaag gereden: 5 miles (8km)
Totaal gereden: 1501 (2416km)

3 reacties

 1. Wat een belevenis.
  Die orka s en bultrug. Prachtig!!!!
  En zo vertederend die twee otters.
  En de natuur….adembenemend, dat kan ik me voorstellen.
  Hele mooie reis hoor.
  Benieuwd wat jullie morgen weer beleven mogen.
  Fijne dag. Gtjs uit de hitte van 32 graden.pffffff

 2. Mag ik aub in een volgend leven terug komen als otter 🤪 heerlijk de hele dag badderen en visjes eten…
  Wat een geluk al die dieren, bofferds zijn jullie. Geniet er maar van.

 3. Mooie tocht met mooi uitzicht en strak blauwe lucht. Ook al zitten we thuis achter de tablet het is genieten.

  Groetjes de tapjes 😘

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.