Dag 12: Valdez (2)

Vandaag stond de Meares Glacier Cruise op het programma. Om 9u moesten we inchecken en om 9:30u mochten we aan boord van de Valdez Spirit. Het was nog bewolkt maar de vooruitzichten waren goed, het zou gaan opklaren. Redelijk snel nadat we vertrokken waren kwamen we deze vrienden al tegen, zeeotters, beter bekend als “the old man of the sea”:

Een stuk verder komen we langs de inham die naar de Columbia Glacier gaat, wij varen hier niet in maar de ijsschotsen van deze gletsjer komen ons wel tegemoet:

Even verderop spot de kapitein een zwarte beer aan de kust van een eilandje:

Vlak voordat we bij de Meares gletsjer zijn komen we deze zeehonden tegen op een ijsschots:

Daarna komen we aan bij de Meares gletsjer, WAUW:


Er zwemt ook nog een zeehond tussen het ijs:Die gletsjer heeft echt enorme indruk op ons gemaakt, het is op de foto niet te zien hoe hoog die muur van ijs boven het water uitkomt, we schatten zeker 50 meter!
Nadat we een half uurtje stil hebben gelegen en van dit prachtige natuurschoon hebben genoten (en geluisterd naar het kraken van het ijs) wordt het weer tijd om terug te varen. We zijn net goed en wel tussen het ijs uit als er een groep van 3 orka’s wordt gespot, we mogen echt in onze handen knijpen vandaag, wat een geluk:

Ik heb ook een stukje gefilmd:

Amper bijgekomen van deze belevenis wordt ook nog een bultrug walvis gespot:

We varen weer verder en de kapitein wijst ons op de papegaaiduikers (Puffins) die in het water liggen, vorig jaar in IJsland niet gezien, hier nu wel:

Als we even later een bocht omgaan zien we eerst 2, dan 3 en daarna een heel strand vol met zeeleeuwen:

Ook hier heb ik een stukje gefilmd, wat een kabaal maken die beesten, haha:

Bijna terug in Valdez zien we een American Eagle zwemmen. Zwemmen? Ja, zwemmen! Blijkbaar was de zalm die hij uit het water wilde oppikken te zwaar om mee te vliegen, dus dan zwemt hij ermee naar de kust:

Even later zien we hem inderdaad de zalm opeten, helaas waren de foto’s hiervan wazig, maar als je goed kijkt wel te zien:

Ongelofelijk, wij wisten niet dat ze konden zwemmen :).

Om 19u gingen we van boord na weer een onvergetelijke dag! Die gletsjer en al dat wildlife, heel indrukwekkend!

Morgen gaan we Valdez verlaten en gaan we naar Seward. Omdat de ferry niet op maandag naar Whittier vaart moeten we eerst terug naar Glennallen en dan via Anchorage naar Seward, de langste rit van deze vakantie, 424 miles (ongeveer 7,5u rijden). Dus we gaan vroeg vertrekken om onderweg ook nog een aantal tussenstops in te kunnen lassen.

Aangezien de boot achter ons hotel vertrok hebben we vandaag geen kilometers met de auto gemaakt.

3 reacties

  1. Van de foto s en de filmpjes van vandaag de dieren én de prachtige natuur kan ik alleen maar zeggen ……waaaauuuuwwww. geweldig.
    Wat is dat genieten he.
    Ook voor ons, de meekijkers. 😚😚

  2. Prachtig wat een geluk om de dieren te zien. Die Orka’s wauw wauw wauw, dat hoop je zo eb dan boffen zeg. Het was weer een mooie dag. Op naar het volgende.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.