Dag 11: Valdez (1)

Vanmorgen eerst even de 2e helft gekeken van Frankrijk-Argentinië en daarna gaan ontbijten.
Een bewolkte dag vandaag en na de middag is er ook regen voorspeld, dus na het ontbijt zijn we meteen richting de Solomon Gulch Fish Hatchery (vis kwekerij) gereden. Daar was helaas geen bedrijvigheid, ach ja, het is zaterdag vandaag, dus ze zijn niet aan het werk! Dan maar doorrijden naar de trailhead van onze eerste wandeling: de John Hunter Memorial Trail (voorheen Solomon Gulch Trail). We zien al meteen een American Eagle vliegen en die land in een boom vlak boven ons, gaaf:

Even later zweeft hij weer weg, wat een reikwijdte:

Het was een avontuurlijke wandeling met veel “heuveltjes” (uiteindelijk blijken het meer dan 300 hoogtemeters, oftewel 90 verdiepingen):

En een paar watervalletjes onderweg:

En het eindpunt is bij het (in wolken gehulde) Solomon Lake:

We lopen dezelfde weg weer naar beneden en rijden terug naar Valdez, leuke stadspoort hebben ze:

In Valdez wandelen we nog 3 trails, maar door het bewolkte weer valt het uitzicht een beetje tegen. We hebben het echter wel naar onze zin:

We pikken onderweg nog wat geocaches mee en als het harder begint te regenen rijden we terug naar het hotel. We maken gebruik van de wasruimte van het hotel en draaien een paar wasjes, scheelt straks thuis weer wat was.
Als we gaan eten is het afgekoeld tot 16 graden en regent het nog steeds. Dat weerhoudt ons er niet van om bij een Mexicaanse foodtruck te gaan eten, ook deze hadden we uitgezocht op basis van de goede reviews op Tripadvisor (en gelukkig hadden ze een party tent met heater). En ook nu bleek het afgaan op Tripadvisor een uitstekende keuze, het was heerlijk:

Na het eten zijn we naar de overkant gelopen, waar de vissers weer arriveerden met hun vangst en die gingen fileren. Heilbots van meer dan een meter lang:

En inktvissen:

Erg leuk om naar te kijken, alleen jammer dat het nog altijd regende dus na een half uurtje zijn we toch maar terug gelopen naar het hotel.

Morgen gaan we een 8,5u durende cruise maken, van Valdez naar de Meares gletsjer (en terug). Onderweg hopen we natuurlijk veel wildlife te spotten!

Vandaag gereden: 29 miles (47km)
Totaal gereden: 1034 miles (1664km)

2 reacties

 1. Wat een prachtige foto s van die egale.
  Geweldig.
  En van die visvangst , van één vis, kunnen wel paar mensen eten he.
  Mooie natuur weer.
  Wens jullie een mooie cruise en dat jullie veel dieren mogen spotten.
  Gtjs en veel plezier.

 2. Weer gave foto’s hoor👍🏻
  jammer van de regen maar dat mag de pret niet drukken….😉 ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan spotten…🐳🐋🦑🦀🦈??
  Veel plezier😘

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.