Dag 8: Kennicott (1)

Vanmorgen na het ontbijt een lunchpakket opgepikt hier in het hotel want we gingen vandaag een Full Day Ice Climbing doen. Eerst nog even contact gehad met het thuisfront aangezien dat de rest van de dag niet mogelijk zou zijn, er is geen mobiel netwerk hier in McCarthy en buiten het hotel natuurlijk ook geen wifi. Dat blijft lastig als je je wat zorgen maakt, maar het is niet anders. Dus om 9u melden we ons bij St.Elias Alpine Guides en werden we aan onze gidsen voorgesteld, Max en Cory. We kregen echte klimschoenen, een harnas en stijgijzers. Deze hadden we pas nodig op de gletsjer, dus voor nu hingen we het allemaal maar aan de rugzak. Daarna begon de excursie met een wandeling van een kleine 4km naar de gletsjer, best zwaar met zo’n rugzak! Het was dan ook fijn toen we de gletsjer bereikt hadden en alles aan mochten doen. Onze eigen schoenen bleven bij de voet van de gletsjer achter, dus de rugzak was ineens een stuk lichter. Na een korte wandeling op de gletsjer kwamen we bij ons 1e klimpunt aan, hier start ik als eerste aan de klim:

Best hoog en steil zo’n wand! Judith volgt:

En we komen allebei boven:

Echt ontzettend gaaf dit! We waren met een groep van 5 en er kunnen 2 personen tegelijk klimmen dus er zijn genoeg rustmomenten. Nadat iedereen een aantal pogingen gedaan heeft, bij beide gidsen, gaan we verder naar een ander punt. Daar worden we van boven aan een richel naar beneden gelaten, een gletsjermolen in (wikipedia: een gletsjermolen of moulin is een gat in de rotsen dat ontstaat doordat stenen in een smeltwaterrivier, vaak in een draaikolk, al draaiende een kuil of gat in de rotsen / gletsjer uitslijpen). Dit is zowaar nog gaver! Hier “hangt” Judith boven de gletsjermolen:

En daarna weer terug naar boven klimmen:

En tussen het klimmen door hebben we ook zeer genoten van de prachtige omgeving:



Daarna gingen we van de gletsjer af en mochten we onze eigen schoenen weer aandoen. Bepakt en bezakt starten we weer aan de wandeling terug. Moe maar voldaan waren we om 17:30u terug op onze kamer.

Het was wederom een schitterende dag en het was heel erg gaaf om Ice Climbing te doen!

We hebben het nog helemaal niet over het weer gehad. Nou, daar mogen we helemaal niet over klagen tot nu toe. We hebben elke dag de zon gezien en de regenjas pas 1x nodig gehad, en dat is voor Alaska heel erg goed weer!

Morgen gaan we de muggen trotseren en van onze lodge naar het dorpje McCarthy wandelen (een wandeling door bosrijk gebied, daar zijn zeker weten VEEL muggen).

Uiteraard hebben we geen kilometers met de auto gereden, die staat nog in Chitina tot vrijdag.

6 reacties

 1. Nou nu moet toch écht twee keer waaaauuuww zeggen.
  Wat ontzettend gaaf dit.
  Prachtige belevenis en wat een foto s. 👍👍👍
  Geweldig mooi.
  De muggen morgen vind ik minder. Getver. Ik haat ze.
  Hoop dat ze jullie niet pakken. Smeer maar wat op wat ze vinden stinken 😗
  Haha maar mooie dag weer en ik ben weer benieuwd.
  Leuk om mee te mogen kijken 👍👍

 2. Hee dames wat stoer van jullie ,wel heeeeel gaaf . jullie zijn ook van alle markten thuis😀😀 maar wat een belevenis, en ook nog prachtige foto,s .

 3. Wauw dames, wat een ervaring! Jullie zijn ook nergens bang voor. 💪 Wij kunnen nu wel mooi meegenieten van jullie uitzicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.