Dag 6: Healy – Glennallen

We hadden een lange rit voor de boeg vandaag dus om 7u zaten we al in de auto. Met een aantal tussenstops gingen we op weg naar Glennallen. We waren nog geen half uur onderweg toen we met de schrik vrij kwamen toen er een Moose de weg opliep. Judith kon gelukkig naar de andere weghelft uitwijken anders hadden we ‘m aangereden, pffff. Dat was wel even schrikken, maar daarna hebben we de hele dag genoten van het prachtige landschap. De eerste stop was een tot B&B omgebouwd treinstel, Aurora B&B:

Daarna ging de rit verder via Fairbanks, waar we nog even bij de Walmart zijn gestopt (om wat Deet te kopen tegen die vreselijke muggen hier), naar het plaatsje North Pole, waar de kerstman woont ;). Hier hebben we eerst een korte wandeling gedaan die niet veel voorstelde (maar we waren wel even uit de auto) en daarna zijn we even bij de Kerstman op bezoek geweest. We waren te vroeg dus hij was niet “thuis”, maar we zijn wel even in de souvenirs winkel geweest:

Onderweg stonden er op een gegeven moment wat auto’s langs de kant en dan is er meestal wat te zien. Nu dus ook, een Moose die in een plas stond te eten, een apart gezicht:

Onderweg zagen we geregeld een stuk van de Trans-Alaska pijpleiding, dan kwam deze weer boven de grond uit en dan verdween deze weer onder de grond:
De pijpleiding, met een totale lengte van 1287 kilometer, strekt zich uit van het Prudhoe Bay-veld tot Valdez, en wordt gebruikt voor het transport van ruwe olie. De pijpleiding is privé-eigendom van de Alyeska Pipeline Service Company. De buizen hebben een diameter van 122 centimeter, en de pijpleiding telt in totaal 12 pompstations (bron: wikipedia).

Het was een lange rit vandaag, maar het heeft geen moment verveeld:


Gisteren hadden we via Tripadvisor al gezien dat er een Thaise Food Truck stond in Glennallen, en aangezien het ondertussen etenstijd was zijn we daar dan ook maar eerst gestopt om te eten. Het was te fris om buiten te eten, het was aardig afgekoeld ondertussen, dus hebben we het lekker in de auto opgegeten!

Toen we aankwamen bij ons B&B voor vanavond vertelde de gastvrouw dat ze bij de Copper River een aantal Amerikaanse zeearenden hadden zien rond vliegen. Dat was maar een kilometer lopen dus zijn we natuurlijk even gaan kijken, en we hadden geluk, indrukwekkend:

Ook lag er een Fishing Wheel in de rivier, we hebben even staan kijken maar geen live vangst kunnen vastleggen, het wiel bleef leeg:

Morgen gaan we naar Chitina Airport waar we de auto laten staan en met een vliegtuigje naar Wrangell-St.Elias National Park vliegen, daar blijven we dan 3 dagen. Er is daar overigens alleen wifi in de lobby van het hotel, dus we moeten even kijken of we de blog kunnen bijwerken. Het kan dus zijn dat de volgende blogpost even op zich laat wachten.

Vandaag gereden: 378 miles (608km)
Totaal gereden: 806 miles (1297km)

5 reacties

  1. Wat mooi weer alle foto ‘s.
    Zo n eindeloze wegen en niemand te zien.
    Wat een heerlijke rust om van alle moois te genieten.
    Goede vlucht naar volgende stek, en hopenlijk ook…….minder muggen.😝

  2. Dat is nou jammer dat de kerstman niet thuis was. Volgende keer even een berichtje sturen! De kinderen moesten lachen bij het zien van de kerstman. Wel al het lijstje ingeleverd, zodat er cadeautjes onder de boom komen te liggen! 🤣🤣🤣
    Groetjes de tapjes 😘

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.