Dag 5: Denali NP (2)

Leuk om te weten: als je wakker wordt in Alaska in de zomer en het is al licht, wil dat niet zeggen dat de morgen al aangebroken is! De zon is hier namelijk maar liefst 19 uren op en die andere 5 uren is de zon weliswaar “onder”, maar ook dan is het eigenlijk nog best licht, meer een soort schemer. Daarom hebben alle B&B’s en hotels hier gelukkig verduisterende gordijnen :).

Vanmorgen zaten we om 7u al aan ons ontbijt (op de hotelkamer, we hebben geen ontbijt in dit hotel, maar wel een koelkast dus hebben we yoghurt en fruit ingeslagen voor het ontbijt deze 3 dagen). Meteen daarna richting Denali voor de wandeling van vandaag: Mount Healy Overlook trail. Een wandeling van 9,2km met maar liefst 500 hoogtemeters.  Het was dus best een pittige wandeling/klim maar onderweg waren de views al erg mooi:

Omdat we zo vroeg waren zijn we niemand tegen gekomen op weg naar boven. Boven op de top bleek het uitzicht absoluut de moeite waard, alleen jammer dat het bewolkt was:

Toen we weer beneden waren zijn we bij het Visitor Center koffie gaan drinken en daarna hadden we eigenlijk niks meer op het programma staan dus zijn we vanmiddag gaan geocachen. Onderweg kwamen we nog een Moose met twee kalfjes tegen langs de weg, best schattig:

Tussendoor zijn we nog een stukje American Pie gaan eten bij Rose’s Cafe hier om de hoek.
En we hebben vandaag onze vijfhonderdste cache kunnen loggen, een mijlpaal!

Voor vanavond hadden we al besloten dat we bij de 49th State Brewery gingen eten, een uniek restaurant, zowel rondom als binnen. Buiten staat namelijk de bus uit de film van het waargebeurde verhaal “Into The Wild” (zie wikipedia):

En binnen staan heel veel lege bierflesjes en hangt/staat er van alles:

Oh ja, de hamburger was ook erg lekker, haha.

Morgen staat er een lange rit op het programma, we gaan van Healy via Fairbanks naar Glennallen, 361 miles (581km). Uiteraard staan er wat tussenstops op het programma om tijdens deze lange zit de benen te kunnen strekken!

Vandaag gereden: 44 miles (71km)
Totaal gereden: 428 miles (689km)

3 reacties

  1. Hele mooie foto s weer. Wat een mooi land.
    Wel beetje akelig zo helemaal alleen daar.
    Geen beren ??
    Fijne dag weer vandaag. Benieuwd.
    Groetjes kitty

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.