Day 5: Yosemite….adembenemend mooi!

Vanmorgen vroeg opgestaan omdat we zoveel mogelijk van Yosemite wilden zien en er toch een behoorlijk stuk vanaf liggen, we moesten nl. dik 1u rijden naar de South Entrance van het park en dan nog een uurtje richting Glacier Point, waar we onze eerste wandeling gingen maken. Dus zaten we om 7u aan het ontbijt en om 7:30u in de auto. En ondanks de vele kilometers verveeld het rijden hier niet snel, mede dankzij het wisselende landschap en de mooie uitzichten:

Oh ja, de beloofde foto’s van onze huurauto, rijdt super die grote bak, we zijn er al aan gewend:


Zullen we onze Corsa en C1 wel weer erg klein vinden als we weer thuis zijn ;)! Gezien de benzineprijs is het hier wel te doen om zo’n SUV te rijden, we betaalden vandaag $3,76 (€2,72) voor 1 gallon (3,78l), dus ongeveer €0,72 per liter!

Maar weer terug naar onze belevenissen van vandaag! Als eerste gingen we richting Glacier Point om de Sentinel Dome trail te gaan lopen. Het uitzicht en de omgeving werd steeds mooier en het wandelen werd klauteren:
En helemaal boven op Sentinel Dome, echt schitterend:

Het statief heeft ook z’n geld al opgebracht (volgens Judith ga je met een spiegelreflex camera niet aan een voorbijganger vragen om een foto te maken) en gezien de prachtige foto’s geldt dat ook voor de fotocursus die Judith heeft gevolgd!

Daarna terug naar de auto en verder door naar Glacier Point. Daar was het heel druk en gezien de tijd zijn we alleen even naar het “viewing” punt gelopen (watervallen blijven ons fascineren):

Judith voor “El Capitan”:

Daarna zijn we richting Yosemite Village gereden en kwamen we langs “Tunnel View”, ook een erg mooi uitzicht:

Ook in Yosemite Village was het erg druk, we moesten even rondrijden voordat we een parkeerplaats hadden gevonden. Onderweg naar Lower Yosemite Falls kwamen we nog wat dieren tegen:


Na een wandeling van een half uurtje kwamen we bij de Lower Yosemite Falls aan, ook weer erg mooi:

Daarna weer 2u in de auto terug naar Fresno waar we meteen zijn gaan eten bij the Outback, het was net als vorig jaar weer super!

Vandaag hebben we echt zoveel schitterende “views” gehad, die zijn niet onder woorden te brengen of in een foto te vangen. We hadden zoveel schitterende foto’s gemaakt dat het nog een heel karwei was om een selectie te maken voor op de site!

Afgelegd vandaag: 213 miles / 343 km
Totaal afgelegd t/m vandaag: 495 miles / 797 km

Morgen gaan we ons hotel in Fresno verlaten en via de Tioga Pass richting Bishop! Onderweg willen we stoppen bij Mono Lake en Ghosttown Bodie als de tijd het toelaat!

5 reacties

 1. Wowsers, wat een wereldse dag, wat een geluk als je dat mag zien, jullie hebben er ook prachtige foto’s geschoten, en Judith heeft gelijk over het statief, daar hebben jullie deze trip heel veel plezier van vermoed.

  Heel plezier nog van ons beiden!!

 2. Owowow, ik zou zo weer willen gaan… 😉
  Wat een mooie foto’s. Enne, je kan best iemand vragen een foto te maken met je spiegelreflex. Je zoekt gewoon iemand die er ook een bij zich heeft!
  Gaan jullie morgen, eh vandaag, ook naar Nevada Falls, die hier al op jullie foto’s staat? Was een van onze hoogtepunten van de laatste reis. Hoe dan ook, nog een fantastische dag in Yosemite! Have fun.

 3. Hoi Linda en Judith,

  eindelijk eens tijd om jullie belevenissen te lezen…
  Schitterend alweer wat jullie de afgelopen dagen hebben gezien en meegemaakt en jullie zijn goed sportief bezig!

  Inderdaad is jullie vakantie-auto iets anders dan jullie auto’s thuis, maar die kun je dan weer makkelijker parkeren in de stad. Haha!

  Ik wens jullie nog veel plezier daar, maar dat zal wel lukken en ik zal jullie verhalen zeker blijven volgen!

  Groetjes Paula

 4. Ha Judith en Linda,

  Wat een prachtige foto’s, gewoon geweldig. Timo was toen straks aan het huilen, hij wilde zo graag naar jullie toe. Hij vond dat jullie te ver weg waren op vakantie!! Hij vind het wel geweldig om iedere dag naar jullie foto’s te kijken.

  Groetjes Wendy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.