Dag 3: Talkeetna – Denali National Park – Healy

Allereerst bedankt voor de leuke reacties, erg leuk dat jullie weer meelezen! De muggen gedijen hier goed bij het vochtige klimaat en al die meertjes/plassen waar ze goed hun eitjes in kunnen leggen. In juni/juli is de overlast het ergst. Vandaag viel het overigens mee met de muggen omdat er een behoorlijke wind stond, dat vinden ze dan weer niet zo fijn.

Nadat we vanmorgen bij het prima ontbijt even gezellig hadden gekletst met een koppel uit Minnesota en een koppel uit Indiana gingen we op weg naar Denali National Park, een rit van ongeveer 3 uur. Onderweg kwamen we wat regenbuien tegen maar we hadden geen stops gepland en hadden er dus eigenlijk weinig last van. Het uitzicht was op momenten weer erg mooi:

Hoe dichter we in de buurt kwamen van Denali, hoe meer het open trok en tegen de tijd dat we aankwamen scheen de zon en was de temperatuur opgelopen tot 19 graden. Natuurlijk eerst de traditionele foto bij het bord:

Na de foto zijn we meteen doorgereden naar het beginpunt van de eerste wandeling, de Savage River Trail, een wandeling die geen minuut verveeld:

Dit is overigens het eindpunt van Denali voor de gewone auto’s, verder het park in mag alleen met de Denali bussen. Dus gingen we terug naar het Visitor Center waar we met een Starbucks koffie even van het zonnetje hebben genoten. We hadden nog een wandeling gepland voor vanmiddag, dus toen de koffie op was zijn we naar het beginpunt van de Horseshoe Lake Trail gereden. Hier zijn beverdammen te zien en als je geluk hebt ook bevers. En we hadden geluk, een bever besloot voor onze neus een behoorlijke tak over het pad te gaan slepen, zag er grappig uit:

De beverdammen zijn trouwens ook echte bouwwerken, mooi om te zien:

Nadat we onze gereserveerde tickets voor de bus van morgen hadden opgehaald zijn we gaan eten in een Servische Diner (Moose-Aka’s), de reviews op Tripadvisor waren erg goed en dat bleek terecht, we hebben heerlijk gegeten:

Morgen staat een hele dag Denali NP op het programma en hebben we dus tickets voor de Transit bus naar Wonder Lake. Dit is een busrit van 4,5u heen en 4,5u terug (vertrek om 6:45u) waar we hopen veel dieren te kunnen spotten. Als het weer het toelaat stappen we tussendoor ergens uit voor een (korte) wandeling.

Vandaag gereden: 197 miles / 317km
Totaal gereden: 358 miles / 576km

7 reacties

 1. Dan hebben jullie vandaag heerlijk wee gehad. Hier was het ook niet warmer dan 19 graden.
  Mooie natuur en mooie uitzichten. Veel plezier.

  Groetjes 😘

 2. Hoi Judith en Linda,

  Weer mooi de beelden en het reisverslag. Ik ga er weer van genieten. Linda je zou er geld mee kunnen verdienen😄. Altijd heel professioneel gemaakt!
  Fijne reis verder geniet ervan maar dat zal zeker lukken alles is tot in de kleine dezails uitgezocht.

  Gr Selma

 3. Heel mooi landschap, en zo rustig. Heerlijk. Prachtige foto van de bever.!, Benieuwd wat jullie vandaag weer spotten.
  Wens jullie weer mooie trip. En weinig muggen last. 😗

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.