Dag 3: Brandon 5K Run & Fort De Soto Park

Eerst een foto van onze huurauto voor deze week, een Hyundai Elantra, rijdt heerlijk:

Judith wilde graag meedoen aan een Run in Florida en na het betere google werk hadden we een 5K run gevonden in Brandon, in de buurt van Tampa. We hebben hierna de route van deze reis zo ingedeeld dat we hier op de dag van de Run in de buurt zouden zijn. Ik vond het eigenlijk ook wel een leuk idee dus had ik me ook ingeschreven. Een dik half uur vantevoren kwamen we in Brandon aan maar wat was er allemaal aan de hand? Overal politie met zwaailichten en wegafzettingen, bleek dat voor de wedstrijd te zijn, hahaha. De andere afstand was de halve marathon en deze startte om 7u, dus rond de tijd dat wij kwamen aanrijden. Maar we waren al meteen onder de indruk van de organisatie, niet alleen leek het wel alsof het hele politiekorps hiervoor was opgetrommeld, ook het afhalen van het startnummer en t-shirt verliep zeer efficient. Nog even een korte warming up:

De start was ook op tijd en om half acht renden we door de straten van Brandon. Langs het parcours werden we aangemoedigd door wat toeschouwers, erg leuk. Het was een zeer vlak parcours dus we hebben allebei een persoonlijk record gelopen, Judith 26:14 en ik 23:49. Finishfoto van Judith:

We kregen een finishers medaille en ze zeiden tegen ons dat we naar de afterparty konden gaan aan de andere kant van de parkeerplaats voor een biertje en een hamburger. Pardon, hadden we dat goed verstaan om 8u ‘s morgens? Jawel hoor, ze herhaalde het nog een keer voor ons, er stonden al mensen te BBQ’en en we konden aanvallen. Of een stuk pizza, dat was er ook. Hahaha, moet niet gekker worden, dat hebben we dus ook maar eerst even overgeslagen:

Er stonden hier ook computers klaar waar je je eigen finish tijd en klassering kon bekijken. Bleken we allebei eerste te zijn geworden in onze leeftijds categorie, of we nog even konden blijven voor de prijsuitreiking (?!?). Lachen zeg. Zoals gezegd werd het allemaal zeer professioneel aangepakt, zo was er ook een massage tent. Judith zag dat wel zitten en aangezien we toch nog moesten wachten op de prijsuitreiking heeft ze zich even lekker laten masseren. Het was ondertussen 10u en we kregen een beetje honger, dus besloten we toch maar een stukje kip te nemen van de BBQ:

En toen was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Waar ik aan het wachten was op mijn leeftijdscategorie werd ik al als winnaar naar voren geroepen van de Female Masters…???? Ben ‘m gaan ophalen maar geen idee wat het betekende op dat moment. Judith kreeg wel de 1e prijs van haar leeftijdscategorie. Wat een bekers, hahaha:

Inmiddels natuurlijk opgezocht wat Masters inhoudt, maar dat is dus gewoon de beste van de “senioren”, en senioren zijn eigenlijk gewoon 40 plussers. Ik zal het maar als compliment zien :).
Het was een geweldige belevenis die we niet hadden willen missen!

‘s Middags besloten we naar het Fort De Soto park te gaan. We waren hier vorig jaar ook geweest en hadden hier zo’n mooie herinneringen aan dat we er nog wel een keer naartoe wilden. Hier hebben we eerst heerlijk relaxt gelucht op het strand:

En we zagen hier gewoon de vissen uit het water springen! Geweldig, dieren in hun natuurlijke leefomgeving, daar kunnen we erg van genieten:

Daarna hebben we ook nog wat geocaches kunnen loggen terwijl we van de omgeving genoten. Het was weer een zeer geslaagd bezoek (zeer zeker een aanrader voor jullie Nicole, heel mooi stukje Florida)!

Op de terugweg een Outback opgezocht en daar samen genoten van een Big Aussie Bloom, een Bloomin’ Onion gevuld met “kaas”frietjes en stukjes biefstuk:

Het ziet er misschien niet uit maar het was heerlijk, onze nieuwe favoriet!

De plannen voor morgen zijn nog in de maak ;).

Vandaag gereden: 117 miles (183km)
Totaal gereden: 239 miles (385km)

4 reacties

 1. Ha dames,

  Geweldig, gaan ze in het buitenland hardlopen halen ze ook nog de prijzen weg.
  Mooi die foto waar de vis omhoog springt.

  Veel plezier vandaag.

  Groeten Wendy

 2. Gefeliciteerd met jullie prijzen. Super Toch!!!
  En wat heerlijk ontbijt aan strand.
  Blijf daar nog maar een tijdje , hier koud.
  Ik heb moeten lachen om dat eten daar in de ochtend al, al,die vette happen.
  Vreselijk he. Daarom ook zoveel obesitas in Amerika he.
  Fijne volgende dag, benieuwd wat jullie weer zien.
  Groetjes.

 3. nou nou, jullie hebben ze in Amerika weer even wat laten zien toppie,
  en dat eten allemaal op de vroege morgen , niks voor ons he
  nog veel plezier de komende dagen .
  Groetjes Pap en Mam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.