Dag 12: Eldborg, Grábrók & Laxfoss

De laatste dag vandaag en omdat het een droge dag zou worden hadden we nog wat dingen in te halen die we eerder vanwege de regen hadden overgeslagen. We beginnen met een geocache bij een hot spring (warmwaterbron), deze brengt ons met wat evenwichtsoefeningen naar een mooie plekje:


We voelen even aan het water, lekker warm inderdaad maar we gaan er niet in. We schrijven onze naam in het logrolletje en gaan terug naar de auto.

Daarna stond de wandeling naar de Eldborg krater op de planning. Een modderige wandeling (6km heen en terug) die makkelijk begint maar steeds steiler wordt, het laatste stukje moet je zelfs een beetje klimmen maar wij houden wel van een uitdaging! Onderstaande foto is gemaakt bij het startpunt van de wandeling, de Eldborg krater zien we in de verte liggen:

Onderweg is er niet zo heel veel te zien, gelukkig maar want we moeten goed kijken waar we onze voeten neerzetten, we komen wel nog wat schaapjes tegen:

Nog wat foto’s van onderweg en het uitzicht vanaf de top:

Als we weer terug bij de auto zijn rijden we door naar de volgende krater, Grábrók. Omdat deze te steil is om op te lopen hebben ze hier een paar trapjes neergelegd:

Eenmaal boven genieten we van het uitzicht, alle richtingen uit is het mooi:

Als we daarna terug rijden richting Reykjavik komen we nog een waterval tegen, de laatste van deze vakantie, de Laxfoss:

We rijden naar Reykjavik waar we nog even wat souvenirtjes scoren en “de cirkel rond maken”, we gaan namelijk weer eten bij het Hard Rock Café waar we de eerste avond ook gegeten hebben. Daarna rijden we door naar ons guesthouse bij het vliegveld van Keflavik, een tot guesthouse omgebouwde garage, zeer goed verzorgd en lekker dicht bij het vliegveld (6km).

Het was een geslaagde laatste dag, toch nog mooie dingen gezien! Morgen vertrekt onze vlucht al om 7:40u (9:40u NL tijd) en we komen om 12:45u in Brussel aan. Laatste blogpost zal daarna vanuit thuis worden geplaatst.

Vandaag gereden: 303km
Totaal gereden: 3462km

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.