Dag 11: Snæfellsnes, chasing the sun!

Toen we vanmorgen wakker werden was het droog, dus zijn we meteen om 8u gaan ontbijten en daarna meteen op pad. Eerste stop was Rauðfeldsgjá, een smalle kloof waar binnenin een watervalletje stroomt, ook hier moeten we weer even klauteren maar zeker de moeite waard:

We rijden door naar Songhellir, een grot. Als we daar aankomen begint het te regenen dus onze poncho’s komen weer van pas. De grot zelf valt een beetje tegen dus we rijden weer verder. Aangezien het ook weer erg mistig wordt besluiten we maar eerst door te rijden naar het verste punt. Na de middag zou het langzaam stoppen met regenen en dan kunnen we op de terugweg de stops maken, hopelijk in beter weer. Als we aankomen bij Kirkjufell en Kirkjufellsfoss is het zelfs even droog met een beetje blauwe lucht en zo kunnen we de berg en de waterval mooi samen op de foto zetten:

Volgende bestemming is de Saxholl krater, ze hebben hier een trap aangelegd naar boven, waar het wel heel erg hard waait! Helaas gaat het uizicht verloren in de mist.

Als we richting Dritvik rijden ontdekken we wat gaten in de wolken, We lopen een rondje over de kliffen en bewonderen het zwarte strand met grote lava formaties dat beneden ligt:

En op naar Lóndrangar, hier liggen een aantal rotsen in de zee en er staat een grote vuurtoren:


Ze hebben er ook een mini tokkelbaan gemaakt, daar kunnen we natuurlijk niet zomaar langslopen, haha:

Laatste bestemming van vandaag is Hellnar, ook hier weer lava formaties en een grot, maar het begint weer te regenen dus we stappen maar snel weer in de auto en gaan terug naar ons guesthouse waar we ook zullen eten vanavond.

Morgen is onze laatse dag en gaan we met wat tussenstops naar ons laatste hotel bij het vliegveld (Keflavik).

Vandaag gereden: 214km
Totaal gereden: 3159km

2 reacties

 1. Weer supermooie foto s hoor
  Geweldig
  Maar……..hier ook een heeeeeerlijk zonnige dag
  Kijk maar op Facebook, terrasjesweer.
  Een mens kan niet alles hebben Toch???
  Fijne mooie dag morgen nog.
  Groetjes en fijne avond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.