Dag 10: Heel veel regen en Snæfellsnes

Dag 10: Heel veel regen en Snæfellsnes

De weersvoorspellingen zijn helaas uitgekomen, we hebben zo goed als de hele dag regen (& harde wind) gehad :-(. Grootste gedeelte van de dag hadden we dan ook dit uitzicht:

We hebben hierdoor onze plannen iets moeten wijzigen. Na de eerste stop bij de Glanni waterval waren we ondanks ons regenjasje nat tot op de onderbroek, wel weer een mooie waterval, zelfs in dit weer:

We konden natuurlijk niet de hele dag blijven rondrijden om maar niet de regen in te hoeven, dus hebben we poncho’s gekocht bij een tankstation. Die hadden we ook hard nodig bij de volgende stop: Ytri-Tunga. Hilarisch vonden we het zelf, we leken wel spoken met die poncho’s aan, maar we hebben wel een paar zeehonden gezien (en hadden alleen natte voeten):

Hierna overleggen we even wat we gaan doen, de meeste stops die we op de planning hebben staan betreffen mooie uitzichten, en die gaan we zeker niet zien met dit weer. Dus kijken we nog even of er nog ergens wat geocaches in de buurt liggen. Een van deze caches brengt ons naar het kerkje van Búðir waar Judith deze foto maakt, ik vind ‘m schitterend:

De extreme regen zorgt er ook voor dat de watervallen een stuk heviger zijn, deze komen we onderweg nog tegen:

Het is ondertussen 15u en we kunnen inchecken in ons volgende guesthouse wat we dan ook maar eerst doen. Rond 17u zou het in het noorden van het schiereiland iets moeten opklaren, aangezien hier ook nog wat geocaches liggen besluiten we maar die kant op te rijden en daar dan ook een restaurantje op te zoeken. We rijden naar het plaatsje Stykkishólmur en kunnen hier genieten van het enige droge uurtje van de dag, wat we dan ook zeker doen. Stykkishólmur is trouwens een mooi stadje:


We delen een pizza en gaan op weg terug naar ons guesthouse. Het begint alweer te regenen, maar de laatste cache van de dag brengt ons nog bij deze plek met mooi uitzicht en wederom een “verborgen” waterval:

Morgen hebben we nog een hele dag op Snæfellsnes en het belooft in ieder geval iets beter weer te worden dan vandaag, we zullen zien.

Vandaag gereden: 400km
Totaal gereden: 2945km

Eén gedachte over “Dag 10: Heel veel regen en Snæfellsnes

 1. Wat ontzettend jammer van het slechte weer.
  Maar ik vind jullie wel heel grappig met die poncho s
  Desondanks zijn de foto’s toch prachtig.
  Wat een bijzonder land.
  Ik hoop voor jullie dat het vandaag mooier weer wordt, zeker omdat we hier zon …..zouden…..krijgen. ??????moet ik eerst nog zien.
  Nu nog dichte mist.
  Fijne dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: