Dag 6: Hengifoss (Lagarfljót & Egilsstaðir), Fardagafoss, Seyðisfjörður en Bakkagerði

Bedankt voor alle leuke reacties, leuk om te lezen en leuk dat jullie meelezen!

Vanmorgen vertrokken we inderdaad in de regen:

Maar we gingen in noordelijke richting en in de buurt van Egilsstaðir regende het niet meer en scheen zelfs af en toe de zon! Vanuit Egilsstaðir besloten we een rondrit te maken om de rivier Lagarfljót, een “rondje” van 70km. Onderweg hadden we steeds prachtig uitzicht:

De start van de wandeling naar de Hengifoss waterval ligt ook langs deze rivier, dus parkeerden we de auto en gingen we op weg. De waterval is mooi, maar het uitzicht tijdens de 4,6km lange wandeling is misschien nog wel mooier:

We vervolgden onze ronde langs de Lagarfljót, moesten even inhouden voor wat schapen op de brug (ongelofelijk veel schapen hier in IJsland overigens, je ziet ze werkelijk overal langs de weg grazen) en genoten van de vele watervalletjes die overal uit de bergen lijken te ontspringen, echt mooi:

Terug in Egilsstaðir rijden we door naar de start van de wandeling naar de Fardagafoss (2,3km), wederom een plek die we niet hadden gevonden als er geen geocache had gelegen. Zo wisten we ook dat er een grot achter de waterval lag waar je in kon klauteren:

Hierna gingen we naar Seyðisfjörður, de plaats waar de veerboten aankomen vanuit Denemarken. Ook hier lag een leuke geocache (in een “adelaarsnest”), leuke wandeling langs watervalletjes en prachtig uitzicht, om in geocaching termen te spreken: TFTC (Thanks For The Cache)!

Terug in Egilsstaðir was het ondertussen al 15u maar we besloten toch om richting Bakkagerði te rijden, ook dit zou een prachtige weg moeten zijn. De weg was echter grotendeels onverhard en het laatste stuk was erg slecht, en ondanks dat Judith op de onverharde wegen rijdt alsof ze dat al jaren doet zou het ons te laat worden om deze hele weg af te rijden en daarna weer dat hele stuk terug. Dus zijn we omgedraaid, onderweg was het trouwens genieten:

We hebben een hapje gegeten in Egilsstaðir (Tiki Masala) en zijn daarna terug gereden naar ons guesthouse, nog een ritje van een uurtje. Het was weer een geweldige dag!

Het wordt eentonig, maar ook morgen is weer regen voorspeld, helaas ook in het noorden waar we naartoe gaan (omgeving Mývatn). Op de planning staat de Diamond Circle, maar we moeten dus even bekijken of de weersvoorspellingen kloppen.

Vandaag gereden: 411km
Totaal gereden: 1473km

Een reactie

  1. Wat een prachtige adembenemende foto s weer. Een heel bijzonder land.
    Wat een voorrecht he om dat allemaal te kunnen zien.
    Geniet van vandaag weer een heerlijke dag ik duim voor droog weer en af en toe zon voor mooie foto s.
    Hier nu ook beetje zon af en toe.
    Groetjes en fijne dag weer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.