Dag 5: Boottocht over Jökulsárlón & Höfn

Helaas kwamen de weersvoorspellingen voor vandaag uit en hebben we bijna de hele dag regen gehad. Desalniettemin hebben we een sjieke boottocht gehad over het gletsjermeer Jökulsárlón, gaaf zo tussen de ijsblokken doorvaren en  zo dichtbij de gletsjer:Het was wel best koud op de boot, we waren blij dat we de muts en handschoenen bij ons hadden. Ook waren de pakken die we aankregen niet waterdicht, dus onze kleren waren ook wat nat geworden. Dus snel weer in de auto gestapt, verwarming aan en op naar Höfn. Leuk plaatsje maar het regende en was erg bewolkt dus het fototoestel is in de tas gebleven. Wel hebben we nog wat geocaches langs de doorgaande weg meegepikt op weg naar ons volgende guesthouse. Toen we dichterbij onze bestemming kwamen trok de bewolking af en toe wat weg en dat zorgde er dan toch nog voor dat we konden genieten van het uitzicht en nog wat mooie plaatjes konden schieten op deze prachtige weg langs een paar fjorden:

We zijn nu in Stöðvarfjörður, een klein vissersdorpje en toen we hier aankwamen moesten we nog even op zoek naar een restaurant. Onze gastvrouw vertelde ons dat er een kleine supermarkt was waar je ook iets kon eten. Aangezien we er geen zin meer in hadden om weer in de auto te stappen hebben we de gok maar gewaagd en zijn we daar gaan eten. Het bleek een goede keuze, de fish & chips waren prima en de honger was gestild.

Morgen belooft helaas wederom een regenachtige dag te worden. Op de planning staat het stadje Egilsstaðir, Hengifoss waterval, het plaatsje Seyðisfjörður en als er nog tijd (en zin) over is het plaatsje Bakkagerði.

Vandaag gereden: 315km
Totaal gereden: 1062km

5 reacties

 1. Mooie foto’s, die ijsblokken zien er mooi uit en van zo kort bij gezien, gaaf! Wij zien ze op een tekenfilm van Ice age😉.

  Veel plezier morgen!

  1. Het gletsjermeer met die ijsblokken was ook heel erg mooi en bijzonder om te zien, vooral de blauwe kleur (komt door de luchtbellen die er in komen door het smelten en weer bevriezen van het ijs) van het ijs. De natuur is en blijft heel bijzonder, maar als je hoort hoe snel zo’n gletsjer smelt, dan gaat zo’n stukje natuur helaas te snel verloren.

 2. Jammer van de regen maar het lijkt echt een kleine Titanic tocht zo rakelings langs ijsbergen. Prachtige kleuren trouwens. Mooie dag weer vandaag en ik hoopndroog af en toe, gtjs

  1. Gelukkig hadden we vandaag heerlijk zonnig weer, dan vergeet je zo’n regendag toch al weer vlug. We hebben vandaag ook weer mooie dingen gezien (bultruggen en watervallen) en gedaan (mijn eerste vis gevangen, een koolvis).
   Groetjes uit Laugar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.