Day 3: Sightseeing San Francisco (2)

Vanmorgen zijn we na het ontbijt richting Pier 33 gegaan om onze kaartjes voor Alcatraz op te gaan halen. Het weer zat nog steeds niet echt mee, het was nog steeds mistig. We waren om 9:30u bij Pier 33 (“Alcatraz Landing”) en onze gereserveerde tickets lagen klaar:

En “off we go” (met de Bay Bridge op de achtergrond, ook een mooie brug trouwens):

Richting Alcatraz:

Waar we de audio tour hebben gedaan en heel veel (kleine) cellen hebben gezien ;):

Na de audio tour hebben we nog even genoten van het uitzicht, de zon begon zelfs heel lichtjes door te breken! Na een salade bij Subway gingen we richting fietsverhuur. Daar huurden we 2 fietsen om de Golden Gate Bridge over te gaan fietsen tot in Sausalito. We kregen er 2 tickets bij voor de ferry om mee terug te komen. Vonden we een beetje vreemd, konden we dan niet terug fietsen? Jawel hoor, als je de kaartjes ongebruikt terug brengt hoef je ze niet te betalen. Okay, dat is mooi, het is nl. onze bedoeling om ook met de fiets terug te komen! Onderweg kunnen we de Golden Gate Bridge uit alle hoeken en standen op de foto zetten, en zowaar uiteindelijk ook nog met een beetje blauwe lucht!Judith heeft echt een paar schitterende foto’s genomen waar bovenstaande er een van is, de Golden Gate Bridge is erg fotogeniek! Het werd ons onderweg naar Sausalito wel duidelijk waarom ze een kaartje voor de Ferry erbij geven, als je niet regelmatig op de fiets zit is het bijna niet te doen om heen en terug te fietsen. Heen is nl. grotendeels bergaf en terug heel veel bergop! We zijn natuurlijk wel wat gewend in ons heuvelland en hebben de nodige kilometers in de benen, maar met zo’n 2e rangs mountainbike was het zelfs voor ons nog een zware rit (maar we hebben het wel gered!).

Onderweg nog een mooie foto kunnen maken van de skyline van San Francisco:

En van Powell Street tijdens onze laatste avond in San Francisco:

Morgenvroeg gaan we onze huurauto ophalen en gaan we meteen een stevige rit maken via Highway 1 (Coast Highway) tot bij Cambria en dan door naar Fresno.

6 reacties

  1. Hoi Timo,

   Erg leuk dat je ons volgt en de foto’s mooi vindt! We hebben ook nog op een boot gezeten en een hele mooie grote boot gezien, maar die foto’s laten we je wel zien als we weer thuis zijn.

   Kusjes uit Amerika, ook voor Milou!!

  1. Hey Inge,

   Thanx voor je reacties, erg leuk!
   Het was een erg leuke, maar vermoeiende dag! Het is nu nog frisjes in SF, maar de lucht is blauw, dus hopelijk hebben we zometeen prachtig uitzicht langs de Pacific Highway!

   Groetjes,
   Linda & Judith

 1. Stoer hoor dat jullie heen en terug gefietst hebben op die 2e rangs mountain bikes. Zo hebben jullie wel mooie foto’s kunnen maken. San Francisco is echt een leuke stad heh?
  Succes morgen met de auto en veel plezier verder.
  Groetjes
  Anita

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.