Dag 3: Seljalandsfoss, Skógafoss, DC3 Plane Wreck, Kirjufara, Dyrholaey & Vik

Vanmorgen vertrokken we in regenachtig weer vanuit Selfoss naar Hrifunes. Onderweg hadden we een aantal tussenstops gepland, de eerste was op een klein uurtje rijden van Selfoss: Seljalandsfoss. Een grote waterval waar je achter langs kunt lopen (en dan vervolgens zeiknat wordt 🙂 ):

Daarna doorgereden naar Skógafoss, ook weer een prachtige waterval waar je via 400 treden ook de bovenkant van de waterval kunt bezichtigen:

Vervolgens stond vanuit Solheimasandur de wandeling naar het Flak DC-3 Plane Wreck op de planning. Een wandeling van 3,5km naar het verlaten vliegtuig wrak dat in 1957 daar is neergestort en erg fotogeniek is omdat het mooi afsteekt tegen het zwarte strand. Ondanks de lange wandeling is ook dit een populaire stop dus het is nog een kunst om het wrak zonder andere mensen op de foto te krijgen, maar het is toch gelukt:

Overigens is het nog steeds regenachtig en mistig (of hangt de bewolking zo laag?).

Aangezien het motorlampje al de hele morgen blijft branden bellen we vanaf de parkeerplaats met de verhuurmaatschappij. Blijkt “normaal” gedrag bij de Dacia Duster te zijn, motorlampje gaat branden maar meestal is er niks aan de hand! Als we niks vreemds aan de auto merken kunnen we gewoon doorrijden. Okay, dan doen we dat maar en hopen dat het goed blijft gaan. Dus op naar de zwarte stranden en mooie uitzichten van Kirkjufara en Dyrholay. Het zwarte strand zien we, maar het mooie uitzicht helaas niet, het is hier heel erg mistig/bewolkt. Dus ook mistige foto’s:

Laatste stop van vandaag is het zwarte strand van Vik. De bewolking hangt hier weer wat hoger maar de zon krijgen we niet te zien vandaag. Ook gaan we nog even een cache zoeken hier in Vik, daarvoor moeten we een strandwandeling maken:

Als Judith de cache aan het loggen is laat ik mijn blik over de zee gaan en mijn oog valt op een paar walvissen die hier voor de kust rond zwemmen! Natuurlijk probeer ik ze op de foto te krijgen, maar meer dan een staart lukt me niet:

Na deze, ondanks de regen en mist, wederom geslaagde dag kijken we even op Tripadvisor en besluiten een pizza te gaan eten bij een restaurant in de buurt dat een 4,5 (van de 5) scoort. En dat blijkt terecht, de pizza was heerlijk!

Hier in ons guesthouse laat de WiFi te wensen over en omdat ook het mobiel internet maar GPRS is lukt het dus niet om foto’s te uploaden. Het verslag is hierdoor een dagje later geplaatst!

Morgen gaan we onze weg langs de zuidkust vervolgen en staan weer een aantal mooie tussenstops op het programma, waaronder een wandeling over een gletsjer van 1,5 uur (excursie). De weersvooruitzichten laten helaas geen verbetering zien, dus ook morgen zal het waarschijnlijk een regenachtige dag worden.

Vandaag gereden: 254km
Totaal gereden: 592km

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.