Dag 2: The Golden Circle (& wat meer)

De twee uur tijdsverschil zijn wel merkbaar, daar waar ze gisteren in ons voordeel waren (2 extra uurtjes 🙂 ) waren ze vanmorgen in ons nadeel, we waren ruim voor de wekker wakker. Maar dat gaf mij wel nog wat extra tijd om de route van vandaag goed in kaart te brengen en Judith om een geocache te zoeken en het dorpje te verkennen op deze bewolkte morgen. Daarna konden we ontbijten en gingen we op weg naar de eerste tussenstop: Nationaal Park Þingvellir (Wikipedia: Dit gebied is de scheidingslijn tussen het Noord-Amerikaanse en het Euraziatische continent, met de vlakte zelf als scheiding. Op deze plaats drijft IJsland door tektonische bewegingen schoksgewijs met een gemiddelde snelheid van 1 à 2 cm per jaar uit elkaar, waar diverse fenomenen van getuigen: diepe kloven gevuld met zeer koud en helder water gevoed vanuit ondergrondse waterbronnen, fissuren, barsten, watervallen, verzakkingen en breukvlakken.).
We wisten dat The Golden Circle het meest toeristische gebied van IJsland was maar wat een drukte, mensen komen hier met bussen tegelijk aan! Ondanks deze drukte was het overigens niet storend (behalve dan voor de foto’s, die waren hier lastig te maken zonder dat er andere mensen op stonden). Het is ons toch af en toe gelukt, prachtig stuk natuur:


Daarna gingen we via een omweg op weg naar Geysir. De omweg betrof een geocache waar we konden genieten van een prachtig uitzicht. Hier waren we zonder geocaching niet gekomen, zo zie je maar weer dat geocaching niet alleen leuk is maar ook echt iets toevoegt:

Wel handig dat we een gratis upgrade hebben gekregen naar een 4WD (Dacia Duster), om bij de cache te komen moesten we namelijk een stuk over een onverharde weg.

In Geysir liggen drie geisers, Litli Geysir, Strokkur en Geysir. Geysir zelf is niet meer actief, de andere twee wel. Prachtig, die kleuren:

Meest spectaculair is hier natuurlijk de uitbarsting van Strokkur die elke 5-10 minuten plaatsvindt:

Vervolgens gingen we door naar Gulfoss, deze mega waterval is ook onderdeel van The Golden Circle. Prachtig natuurgeweld die je vanuit diverse hoeken kunt fotograferen omdat er mooie wandelpaden en trappen zijn aangelegd:

De volgende tussenstop op de route was de Faxafoss waterval, dit viel een beetje tegen, we hebben dan ook maar alleen foto gemaakt en zijn weer ingestapt. Op naar de Kerið krater (hier was het al een stuk rustiger):

Dat was de laatste tussenstop van The Golden Circle maar omdat het nog geen etenstijd was besloten we nog een waterval mee te pikken die iets verder lag, Urriðafoss. En hier was het heerlijk rustig (niet zo bekend als de andere stops van vandaag) dus konden we fijn het statief meenemen:

Daarna hebben we de auto bij ons hotel geparkeerd en zijn we naar de plaatselijke Thai gelopen, lekker een hapje gegeten en genoten van de mooie omgeving (zelfs de zon brak door):

Nu we de foto’s aan het uitzoeken zijn en de blog bijwerken realiseren we ons eigenlijk pas wat voor enerverende dag het eigenlijk was! Gelukkig kunnen we het vanavond/vannacht even laten bezinken (nagenieten) voordat we morgen weer op pad gaan. We gaan morgen via een aantal tussenstops naar Hrifunes.

Vandaag gereden: 226km
Totaal gereden: 338km

2 reacties

  1. Dag dames,

    Fijn dat er maar twee uur tijdsverschil in zit. Kunnen wij al veel sneller mee genieten van jullie mooie avontuur. Die geisers en de watervallen geweldig.
    Heel veel plezier.

    XXX Timo, Milou, Davy en Wendy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.