Day 2: Sightseeing San Francisco (1)

We hebben het nog tot 20u volgehouden gisteravond en toen ging echt het licht uit, letterlijk en figuurlijk :). Na een redelijke 1e nacht hadden we vanmorgen niet zoveel zin om lang te gaan zoeken naar een ontbijt, dus zijn we in ons hotel gaan ontbijten:

Toast, koffie (of thee), jus d’orange & cornflakes met melk!

Gezien de mindere berichten op de forums over de hop-on/hop-off bus besloten om toch maar te kiezen voor een 3-day-pass voor de MUNI. Daarmee kunnen we 3 dagen gebruik maken van de bussen en natuurlijk de cable car. Vanmorgen dus maar meteen de cable car gepakt naar Fisherman’s Wharf. Het weer was niet zo goed vandaag (17 graden, mistig), maar dat mocht de pret niet drukken. De “hills” zijn zeer steil maar de cable cars komen daar zonder moeite overheen:

Judith in de cable car:

Een lege cable car vlak voor het draaipunt:

En natuurlijk een fotootje van de zeehonden bij pier 39, hier is duidelijk geen samenscholingsverbod ;):

Toen te voet naar Lombard Street, onderweg kon Judith deze foto maken, mooi uitzicht ondanks de mist. Op de achtergrond Alcatraz (waar we morgen heen gaan):

Lombard Street, het stukje dat ze Crooked Street noemen vanwege die leuke bochten:

Was wel een heel stuk lopen, dus hierna maar weer de bus gepakt naar de Golden Gate Bridge (in de mist):


Hierna de bus gepakt naar het Golden Gate Park, wat mega groot is, het stadspark van Maastricht is er niks tegen:

En tijd voor een echte Amerikaanse lunch:

Daarna jeugdsentiment: de Painted Ladies op Alamo’s Square, bekend uit de serie Full House:

Ondertussen hebben van heel wat buslijnen gebruik gemaakt en het openbaar vervoer van MUNI is prima, elke 10-15 minuten komt er wel een bus dus je hoeft nooit lang te wachten en met de plattegrond erbij kun je makkelijk zien welke bus je moet hebben om op je bestemming te komen.

Als laatste zijn we weer terug gegaan naar Fisherman’s Wharf om wat te gaan eten. Bijzonder was het niet maar onze maag is weer gevuld!

Morgen gaan we eerst met de boot naar Alcatraz en daarna met de fiets de Golden Gate Bridge over naar Sausalito (en terug?). Wellicht is er morgen wat minder mist en krijgen we de Golden Gate Bridge wel helemaal op de foto!

Tot morgen en weer bedankt voor alle reacties!

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.