Dag 8: Grand Canyon National Park (North Rim 2)

Vanmorgen hebben we lekker rustig aan gedaan. We hadden in Grand Canyon NP nog maar 1 wandeling van 8km die we wilden doen, dus we hadden tijd genoeg. Onderweg naar de North Rim kwamen we een kudde grazende bizons tegen, niet bij stil gestaan dat we die hier konden tegenkomen, leuke verrassing dus:

Eenmaal in Grand Canyon NP vonden we redelijk snel een parkeerplaats langs de weg, niet ver van het begin van de trail. En er lag dus nog sneeuw:

De Uncle Jim trail is een wandeling door een door brand geteisterd bos (brand was al in 2000 maar het is nog erg zwart allemaal) naar de rand van de Grand Canyon:

Halverwege de wandeling, op de “lookout”, hebben we gepauzeerd en genoten van het uitzicht en de rust (we waren helemaal alleen op de trail, pas op de terugweg kwamen we andere wandelaars tegen):

Het was inmiddels 13u toen we terug bij de auto waren en we besloten terug naar het hotel te gaan en onderweg wat geocaches mee te pikken. Ze waren op hele leuke plekken verstopt  (o.a. de grens tussen Arizona en Utah) en op vreemde plekken (een begraafplaats!):

Terug in Kanab zijn we lekker gaan eten bij Houston’s Trail’s End:

Daarna hebben we nog wat door Kanab gewandeld, op zoek naar geocaches, en zijn we een lekker ijsje gaan halen bij The Three Bears Creamery Cottage.

Vandaag gereden: 159 miles (256km)
Totaal gereden: 792 miles (1275km)

Morgenvroeg gaan we ons hotel in Kanab verlaten en gaan we via Bryce Canyon National Park naar Hatch, waar we een B&B hebben voor twee nachten.

2 reacties

 1. Mooie dag weer zo te zien!
  Leuk ook om jullie te zien geocachen. Ben benieuwd of jullie nog iets bijzonders tegenkomen.
  Veel plezier nog!

  Groetjes
  Inge

 2. Wat leuk die grazende bizons.
  mooie foto s weer.
  en ga genieten van de prachtige kleuren van Bryce Canyon.
  ik vind dat zoooooo prachtig.
  geniet ook weer van de komende dagen.
  groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.