Dag 6: Grand Canyon National Park (North Rim)

Toen we in 2011 de Grand Canyon hebben bezocht zijn we bij de South Rim geweest, nu lag de North Rim het dichtste bij (de South Rim ligt meer dan 200 miles van ons hotel af, dus dat was ook geen optie). Het was echter toch nog 1,5u rijden tot aan de North Rim ingang, dus we zijn weer lekker vroeg vertrokken vanmorgen. De weg erheen is een wereld van verschil met die naar Zion NP, maar wel ook heel erg mooi. Er lag nog wat sneeuw links en rechts (we zitten dan ook op meer dan 2000 meter hoogte) en we kwamen weer wat hertjes tegen en een wolf:

Bij de ingang van het Grand Canyon National Park natuurlijk een foto gemaakt bij het bord:

Daarna zijn we eerst doorgereden naar het verste puntje van de North Rim, Cape Royal, om daar de korte wandeling te doen naar een rand van de Grand Canyon. Het is hier overigens heerlijk rustig, we genieten dan ook met volle teugen van deze rust en het uitzicht op de immense Grand Canyon!

Vervolgens zijn we naar de Cliff Spring gelopen, een overhangende klif:

En daarna wederom een korte wandeling, de Roosevelt Point Trail:

Hierna wilden we een een stuk de Canyon inlopen, naar de Coconino overlook, alleen was de parkeerplaats bij het trailhead vol. Dus zijn we eerst doorgereden naar het Visitor Center en hebben van hieruit vier wandelingen gecombineerd: Bright Angel Point, Bridle Path, North Kaibab Trail (tot aan de Coconino overlook) en als laatste de Transept Trail weer terug naar het Visitor Center. Een behoorlijke wandeling maar we werden beloond met prachtige uitzichten op de Grand Canyon met als hoogtepunt de Coconino overlook (waar overigens wel een onweersbui naderde):

Het was trouwens selfies dag vandaag, we hadden de selfie stick tenslotte niet voor niks meegenomen, haha:

Vandaag gereden: 200 miles (322km)
Totaal gereden: 551 miles (887km)

Morgen gaan we waarschijnlijk weer een dagje naar Zion NP.

Een reactie

  1. Wat een leuke foto s van een happy vakantie gangers paar.
    mooie omgeving. Super.
    hele fijne dag vandag weer, benieuwd.
    groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.