Dag 5: Zion National Park

Allereerst allemaal bedankt voor de leuke reacties, mailtjes en berichtjes, erg leuk!

Vandaag stond een dag Zion National Park op het programma, de oostelijke ingang is maar een half uurtje rijden vanaf ons hotel:

Daarna is het echter wel nog een half uur rijden naar de parkeerplaats bij het Visitor Center. Maar een half uur met prachtige uitzichten dus we waren er zo.

In Zion NP mag je maar beperkt met de auto rijden, in de rest van het park rijden shuttle bussen elke 10-15 minuten. Om bij het begin van de wandelingen te komen die we voor vandaag hadden uitgezocht (Angel’s Landing & Hidden Canyon) moesten we de bus hebben. Dus vanmorgen toch maar op tijd opgestaan en richting Zion NP gereden. En maar goed ook want het was heel erg druk. Gisteren was het hier Memorial Day maar blijkbaar hadden vandaag ook nog heel veel mensen vrij! We hebben dan ook een klein uurtje in de rij gestaan voordat we in een bus konden stappen. Met enige vertraging begonnen we aan de wandeling naar Angel’s Landing en dit bleek helaas een hele populaire wandeling te zijn vandaag. Het laatste stuk is erg steil en daar moet je via kettingen naar boven klauteren. Heen en terug moeten echter dezelfde weg “bewandelen” en het was zo druk dat we, hoe hoger we kwamen, steeds langer we in de rij moesten staan om een paar meter verder te komen:

Het laatste stuk hebben we dan ook maar voor gezien gehouden en zijn we omgedraaid, het was zo druk dat het niet meer veilig was. Wel erg mooie uitzichten onderweg:

Toen we weer beneden waren hebben we de shuttle bus weer gepakt en een halte verder uitgestapt. Daar de “Hidden Canyon Trail” gedaan, ook een pittige wandeling met heel wat hoogtemeters en ook langs steile kliffen:

Gelukkig was het hier een stuk minder druk dus hebben we deze wandeling wel veilig tot een einde kunnen brengen. Daarna nog een korte trail gedaan naar “Weeping Rock” (een berg die “huilt”, water drupt ervan af, lekker verkoelend :)). Toen we weer beneden waren hadden we het eigenlijk wel gehad voor vandaag (volgens onze Garmins hebben we dan ook meer dan 200 verdiepingen geklommen tijdens de 3 wandelingen, dus niet zo gek dat we vermoeid waren, haha).

Op de terugweg heb ik de GoPro erbij gepakt, rijden jullie een stukje mee?

We verblijven in het Hampton Inn in Kanab, een erg leuk, cowboyachtig plaatsje. Heerlijk relaxed zijn de mensen hier en na het eten hebben we dan ook nog even rondgewandeld, op zoek naar geocaches. Blijkbaar staat Kanab bekend als “Utah’s Little Hollywood”:

Morgen gaan we naar de Grand Canyon.

Vandaag gereden: 84 miles (135km)
Totaal gereden: 351 miles (565km)

4 reacties

 1. Mooie foto s weer, en wat leuk dat filmpje. Konden we even mee.
  mooie kleuren al die rotsen maar klimmen langs dat steile???? Brrrr
  fijne dag in en rond de Grand Canyon.
  over het glazen plateau lopen????????????
  Sterkte

  1. Dankjewel! We gaan niet over het glazen plateau lopen, de Grand Canyon Skywalk ligt nl. in het westen van Grand Canyon National Park en daar komen we niet deze reis. Groetjes!

 2. Wat is het toch weer mooi dat we mee kunnen genieten van de mooie beelden
  en een ritje met de auto.
  sjiek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.