Dag 2: Willemstad & Caracasbay

Hele mooie dingen gezien vandaag en we hebben dan ook heel veel (mooie) foto’s gemaakt, het was nog lastig om een keuze te maken! Maar zoals beloofd eerst wat foto’s van onze B&B (met tuin, zwembad, jacuzzi en Lady, die ons hart al heeft gestolen):
dag-2-willemstad-en-caracasbay

Daarna eerst naar de pinautomaat om wat centjes te pinnen, erg leuk om weer met (Antilliaanse) guldens te kunnen betalen:
20161203_145155178_ios
De koers is op dit moment ongeveer € 1 = ANG 1,89, dus voor 1 euro krijg je 1,89 Antilliaanse guldens.

Tijdens het ontbijt hadden we van Jack heel veel tips gekregen voor vandaag, inclusief plattegrond en gratis parkeerplaats in Willemstad. Dus dat was onze eerste bestemming van vandaag en wat valt daar veel te zien! Leuke bruggetjes, de “floating market”, die gekleurde gebouwen, die mega hoge (Wilhelmina) brug, de floating bridge (die ook nog eens een paar keer open ging vandaag waardoor we ook van het veer gebruik hebben kunnen maken), hele grote schepen, diverse Forten, Wilheminapark, kerstmarkt met 32 graden, Kura Hulanda:
dag-2-willemstad-en-caracasbay1
dag-2-willemstad-en-caracasbay2
dag-2-willemstad-en-caracasbay3
dag-2-willemstad-en-caracasbay4

Daarna zijn we nog naar Schottegat (industriegebied), Caracasbay, Fort Beekenburg en het Quarantaine gebouw geweest. Ook hier weer heel veel moois te zien (en ook nog een Leguaan gespot)!
dag-2-willemstad-en-caracasbay5
dag-2-willemstad-en-caracasbay6
dag-2-willemstad-en-caracasbay7

Op de terugweg hebben we bij Il Forno een heerlijke pizza gegeten!

Morgenvroeg gaan we naar het Christoffelpark waar we de Christoffelberg gaan oplopen. De plannen voor ‘s middags bekijken we daarna, dat is afhankelijk van hoe laat we terug zijn van de wandeling.

2 reacties

  1. Ha Judith en Linda,

    Wat een mooie omgeving en wat een mooie foto’s. Zo te zien is het ook heerlijk weer. Geniet er lekker van, rust goed uit.
    Heel veel plezier.

    Groetjes Timo, Milou, Davy en Wendy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.