Dag 5: van Panama City Beach naar Hernando (via Ichetucknee- en Manatee Springs SP)

Vandaag de langste rit van deze vakantie dus we zaten vanmorgen op tijd in de auto. We hadden onderweg twee tussenstops op het programma staan: Ichetucknee Springs State Park en Manatee Springs State Park. Zoals wellicht opgemerkt hebben veel van de State Parks in Florida het woord “Springs” in hun naam, wat “bron” betekent en dat is dan ook meteen het bijzondere van deze parken. In Ichetucknee Springs SP was deze bron heel goed te zien:
20160921_172742475_ios

Schitterende kleuren en zo’n helder water:
dscn5395
20160921_174434150_ios

In Ichetucknee Springs SP hebben we ook nog even de beentjes gestrekt met een wandeling langs de “Springs” en gedeeltelijk door een dennenbos. Zoals alles in Amerika zijn ook de dennenappels heel erg groot :):
dscn5401

Vervolgens weer in de auto gestapt en doorgereden naar Manatee Springs SP. Niet heel spectaculair maar we hadden weer even de beentjes gestrekt. Helaas geen manatee (zeekoe) gezien, wel schildpadden, drie op een rij:
dscn5415

Hierna moesten we nog 1,5u rijden naar ons hotel en aangezien het ondertussen al etenstijd was zijn we onderweg maar gestopt bij een Diner langs de doorgaande weg. Van buiten zag het er een beetje verouderd uit maar aangezien het er erg druk was hebben we de gok maar gewaagd:
20160921_221659850_ios
En daar hebben we geen spijt van gekregen, we hebben genoten van de “Pasta-Wednesday” met een heerlijk bord spaghetti.

Morgen gaan we 1 of 2 State Parks hier in de buurt bezoeken!

Vandaag gereden: 326 miles (525km)
Totaal gereden: 991 miles (1595km)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.