Dag 2: van Daytona Beach naar Amelia Island (via St. Augustine & Little Talbot Island SP)

Onze huurauto:20160918_115611333_ios

De eerste tussenstop vanmorgen was de Walmart om drank, fruit, cinnamon swirl brood, ijs en een koelbox van piepschuim te halen. De grootte van zo’n Walmart blijft toch elke keer weer indrukwekkend, en zoveel keus! En de halloween gekte is ook uitgebroken:
dag-2-van-daytona-beach-naar-amelia-island

Daarna zijn we de Ormond Scenic Loop and Trail gaan rijden, gedeeltelijk door een soort mangrove en gedeeltelijk langs het strand, het was een leuk rondritje met een tussenstop bij Starbucks:
dag-2-van-daytona-beach-naar-amelia-island1

Vervolgens op naar St. Augustine, het oudste stadje van Amerika. Leuke plaats met o.a. authentieke straatjes/gebouwen en een oud fort. Ook genoten van een lekkere Chicken Ceasar Salad als lunch:
dag-2-van-daytona-beach-naar-amelia-island2
dag-2-van-daytona-beach-naar-amelia-island3

De laatste tussenstop van vandaag was Little Talbot Island State Park. We hadden daar een leuke trail gezien, dachten we, van een kleine 6km, door bos, duinen en het strand. Alleen hadden we geen rekening gehouden met de muggen (de DEET hadden we dan ook nog in het koffer zitten), dat was echt niet normaal. We moesten ze in het bos constant van ons afslaan en waren dan ook blij toen we het strand bereikt hadden en van de muggen af waren. We hebben er allebei diverse muggenbulten aan overgehouden :(. Niet bepaald een relaxte wandeling dus al hebben we tussendoor toch nog wat foto’s gemaakt:
dag-2-van-daytona-beach-naar-amelia-island4

Na het inchecken in ons hotel zijn we in de aangrenzende Bar & Grill gaan eten. Deze tent lag bijna letterlijk op het strand en er was een optreden bezig dat ons zo goed beviel dat we nog even zijn blijven hangen (met een cocktailtje). Daarna op het balkon nog genoten van de zonsondergang:
dag-2-van-daytona-beach-naar-amelia-island5

Vandaag gereden: 165 miles (265km)
Totaal gereden: 233 miles (375km)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.