Dag 8: Kona en omgeving (en heel veel Sea Turtle’s)

Mahalo voor alle leuke reacties en likes hier op de site en de appjes, erg leuk om te lezen en super dat jullie ons volgen!

Ook hier in het appartement liggen we in een groene omgeving en begonnen de “jungle” geluiden weer toen het gisteravond donker werd. Onze host heeft ons verteld dat dit de Coqui kikker is, de lokroep van de mannetjes: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Eleutherodactylus_coqui
Nou, we hebben vannacht met oordopjes geslapen want anders was het niet te doen, haha. Deze kikker wordt hier zelfs als plaag gezien en als bedreiging van het toerisme (dat laatste vinden we wel een beetje overdreven).

Vanmorgen was het toch zonnig dus besluiten we eerst naar het Kaloko-Honokohau National Historic Park te gaan voor een mooie wandeling. We lopen eerst een stuk over lava en daarna door een stukje bos en daarna langs het strand. Ook hier weer prachtige stranden en we zien een heleboel grote schildpadden!

 • Van Lava..
 • ...naar strand
 • Van lava naar strand in 1 foto
 • "Kiezel"strand
 • Aangespoeld koraal
 • Zandstrand
 • Lava & super helder water
 • Schildpadden
 • Schildpad
 • Schildpad

Als we terug bij de auto komen is het nog steeds zonnig dus besluiten we ‘s middags naar het strand te gaan. Het was nog even uitzoeken wat een fijn strand zou zijn, want er zijn veel kiezelstranden hier en dat is toch niet zo fijn. We gaan naar het Anaeho’omalu Beach, op een half uurtje rijden, een zandstrand met een parkeerplaats dichtbij. Goede keuze:

We gaan snorkelen en ondanks dat het hier wat troebel is spotten we een hele grote schildpad en verschillende tropische vissen, genieten dus! De schildpad heb ik kort met de GoPro kunnen filmen:

Bij onze bnb is echt aan alles gedacht, er hangen zelfs Lei’s, we hangen ze even om en maken een foto:

Na een relaxt middagje eten we (weer) bij een Thai. Hier waren we 7 jaar geleden ook, met uitzicht op zee:

Morgen moeten we de wekker zetten want we vliegen al om 8:20u naar het volgende eiland, Kauai. We komen dus al vroeg op Kauai aan en hebben daar dus eigenlijk een extra dag!

Vandaag gereden: 69 miles (111km)
Totaal gereden: 675 miles (1086km)

2 reacties

 1. Wat leuk dat filmpje van de schildpadden.
  En beetje jaloers op de mooie blauwe lucht daar.
  Goede vlucht en weer benieuwd naar volgende dag.
  Fijne dag.

 2. Die schildpadden vind ik toch wel erg leuk. Wat een heerlijk weertje.

  Gelukkig hebben jullie goed kunnen slapen. Vannacht ook nog goed slapen en dan weer door naar het volgende eiland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.