Dag 6: Hawaii Volcanoes National Park & Farmers Market

Gisteravond toen we gingen slapen waanden we ons in een tentje in de jungle haha, zoveel vogels en andere dieren die geluid maakten. Ook was het nog best warm in ons huisje omdat er geen airco is. Maar gelukkig koelde het best nog aardig af en hebben we goed geslapen (nadat we de ramen dicht hadden gedaan). Vanmorgen eerst ontbeten op onze Lanai:

Hier worden we echt blij van, wat een geweldige omgeving! Na het ontbijt gaan we richting Hawaii Volcanoes National Park. Onze Airbnb ligt in de buurt van ons verblijf van 7 jaar geleden, we moeten dan ook over dezelfde hobbelige weg:

Net een gratis kermisattractie, haha. Zie ook het filmpje van 7 jaar geleden:


Na een uurtje komen we aan in het Hawaii Volcanoes National Park. We rijden eerst helemaal door naar de zee, nog een uurtje verder, naar de See Holei Sea Arch. We maken daar wat foto’s en draaien dan om, alle tussenstops doen we op de terugweg. We doen een paar niet al te lange trails, sommige bekend en andere nieuw voor ons. Het blijft bijzonder om over gestolde lava te lopen!

 • De foto bij het bord...
 • Onderweg naar See Holei Sea Arch
 • See Holei Sea Arch
 • See Holei Sea Arch
 • Puuhuluhulu Trail
 • Puuhuluhulu Trail
 • Devastation Trail

Als we eigenlijk willen parkeren bij de laatste trail van ons lijstje staat daar een bord “Eruption Viewing -> 1 mile”. Dus besluiten we die kant op te lopen, net als iedereen! Het was overal erg rustig in het park, maar hier is het wel behoorlijk druk. Logisch want het is heel indrukwekkend om die lava te zien gloeien (al is het alleen door een zonnebril goed te zien overdag).

 • Eruption Area
 • Eruption Area

Hierna hebben we het eigenlijk wel gezien en rijden we naar de uitgang. Judith wilde nog graag naar een Farmer’s Market dus dat was onze volgende bestemming. Hier scoren we nog wat vers fruit en genieten we een echte Hawaiiaanse specialiteit, shave ice:

We bezoeken nog de bezienswaardigheden van een Adventure Lab cache in American style: met de auto :). Ondertussen is het al etenstijd en rijden we naar de andere tip van onze host: een Mexicaan, Luquins. Ook weer een goeie tip, het eten was erg lekker!

Morgen checken we hier uit en gaan we via Mauna Kea en de noordkust richting Kona, dat ligt aan de andere kant van Big Island.

Vandaag gereden: 142 miles (229km)
Totaal gereden: 429 miles (690km)

2 reacties

 1. Goede morgen
  Wat bijzonder weer die foto s met die gloeiende lava.
  Prachtig.
  En….lekker gegeten ook zo te zien.
  Maar dat kunnen sportievelingen als jullie wel hebben he.
  Fijne volgende dag weer.
  Gtjs

 2. Zo’n mooi uitzicht als je wakker wordt, dat is geen straf! 😃
  Maak maar mooie foto’s kan ik er thuis een ophangen. Blijven we ervan genieten.

  Rust lekker uit en tot morgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.