Dag 17: Snorkelen in Poipu (Kauai)

Vandaag zijn we naar een klein strandje in Poipu geweest, Lawai Beach. Hier zou je goed kunnen snorkelen en er ligt ook een klein grasveldje bij, dat leek ons dus wel wat. Van Lihue richting Poipu rij je door een soort van bomenhaag, heel apart:
20150628_013510844_iOS

Lawai Beach is echt een mooi strandje:
DSCN4929

Dit strandje heeft heel vaak een gast die er komt om uit te rusten, een Hawaïaanse monniksrob. Deze rob is een bedreigde diersoort dus men heeft er een soort van “bewaking” opgezet. Vrijwilligers die opletten of de toeristen niet te dichtbij komen, goede zaak. Vandaag was zij er ook weer, als je op afstand blijft mag je gewoon foto’s maken:
Dag17-2

We zijn ook gaan snorkelen en dat was ook weer een hele aparte ervaring! Koraal en vissen in alle kleuren, soorten en maten zijn te bewonderen en van heel dichtbij, super! Helaas geen onderwatercamera, dus hiervan hebben we alleen onze herinneringen en foto’s van boven water ;):
Dag17-1

Van het uitzicht genieten onder het hydrateren:
DSCN4902

‘s Middags waren we er getuige van dat een visser met een net in een keer 18 manini vissen ving, aparte gewaarwording (beetje cru, je ziet de vissen gewoon dood gaan op het droge) maar hier in Hawai mag dat dus gewoon. Hij vertelde er dan ook trots bij dat hij hier zes dagen van kon eten:
Dag17-3
Zonde van die mooie vissen, maar blijkbaar zijn ze erg lekker, zie google: “MANINI”, The Small Fish That Tastes So Good!

Zo maak je toch nog vanalles mee als je een dag naar het strand gaat!

Op de terugweg rijden we langs een Thaise foodtruck, Annatta’s Authentic Thai Food, Judith had op Tripadvisor gelezen dat het eten hier erg goed moest zijn. Alleen moet je wel voor 17u gaan, want daarna staat de foodtruck er niet meer. Dus we hebben lekker vroeg gegeten vandaag en het heeft heel erg goed gesmaakt:
Dag17-4

Terug bij de Inn zien we dat we toch wel verbrand zijn! Ach ja, ook dat hoort bij een dagje strand, tegen de zon hier valt bijna niet op te smeren. Om af te koelen gaan we na het douchen nog even een Shave Ice eten in Kapaa:
20150628_050048619_iOS
Nog even genieten van de lekkere Hawaïaanse specialiteiten, de vakantie zit er helaas alweer bijna op!

Terug bij de Garden Island Inn in Lihue is het bijna donker, het ziet er toch wel gezellig uit:
20150628_054106891_iOS
Ondanks dat het allemaal erg oud is en er wat motel achtig uitziet is het ons toch goed bevallen. Het personeel is super aardig en behulpzaam, het is schoon, goed bed, er is airco op de kamer en de strandspullen zijn gratis te lenen.

Morgen de laatste dag van deze vakantie, we vliegen dan terug naar Honolulu en hebben daar nog de middag en de avond. Maandagmorgen (maandagavond in NL) vertrekken we dan richting huis waar we dinsdagavond aankomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.