Dag 16: Kalalau trail & Sunset boottocht (Kauai)

Vanmorgen om 6u opgestaan want we gingen de Kalalau trail doen (helemaal in het noorden van Kauai) en omdat dit een erg populaire wandeling is en er maar een kleine parkeerplaats bij is wilden we vroeg vertrekken. Dat was gelukt, om half zeven zaten we in de auto en om kwart voor acht hadden we een parkeerplaats gevonden maar we waren zeker niet de eerste. We begonnen aan het eerste gedeelte van de trail, deze is 2 mile (3,2km) lang en komt uit bij een strandje met grotten. Onderweg was het uitzicht al erg mooi:
DSCN4718
Het pad was erg modderig en soms moesten we een watervalletje oversteken:
IMG_1293
Het strandje komt in zicht:
DSCN4722
Op dit strand kun je dus alleen maar wandelend komen (of per boot natuurlijk) en zwemmen wordt hier afgeraden vanwege de hoge golven. Ook zijn hier een aantal grotten, we benutten er eentje om wat te eten:
IMG_1304
En lopen nog even over het strandje:
DSCN4728
We doen een poging om van hieruit door te lopen naar een waterval, 2 mile verder. Alleen dit pad is nog veel modderiger en we komen bijna niet vooruit omdat onze schoenen in de modder blijven steken. We besluiten om te draaien en de Kalalau trail nog wat verder te lopen. Hier is echter niet veel meer te zien dus na een half uur draaien we ook hier om en gaan terug naar de auto (met een kilo modder aan extra bagage, haha). Onze alternatieve wandeling was 10,1km met bijna 1000 hoogtemeters.Nadat we de modder hebben afgespoeld gaan we even uitrusten op het strand. Overigens lopen hier op Kauai de kippen los als “wilde” dieren, je komt ze overal tegen:
IMG_1319

Als we uitgerust zijn gaan we langzaam naar Hanelei, waarvandaan onze Sunset boottocht vertrekt. We eten een hapje en gaan aan boord. Eerst varen we langs de Na Pali Coast (die we ook al vanuit de helikopter en gedeeltelijk vanuit de auto hebben gezien), wat een fotogenieke natuur:
DSCN4742
Een waterval in een grot:
IMG_2403
IMG_2408
DSCN4821
DSCN4825
IMG_2439
Een regenboog onder een waterval:
DSCN4842

En last but not least: de sunset (zonsondergang) vanaf de boot, prachtig:
IMG_1413

Het was een lange, maar schitterende dag! Morgen is helaas alweer onze laatste volledige dag op Kauai. We weten nog niet precies wat we gaan doen, we twijfelen tussen kayakken, fietsen huren of snorkelen. Jullie lezen het morgen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.