Dag 4: Manoa Falls en Memorials op Oahu

Vanmorgen werden we wakker met behoorlijke spierpijn van de Koko Head beklimming van gisteren. We besloten dan ook om eerst de relatief korte wandeling naar de Manoa Falls te doen, met niet zo heel veel hoogtemeters, dan konden we even kijken hoe de benen en knieën voelden. Het pad richting de Manoa Falls gaat door soort van regenwoud, mooi hoor! En bergop gaat het eigenlijk prima. De Falls zelf vielen een beetje tegen (of we zijn gewoon verwend :)).

Op de terugweg bleek dat we vooral bergaf last hadden van de spierpijn, en ondanks dat de knieën goed voelden besloten we geen andere trail meer te gaan doen. In plaats daarvan had Judith een Lab Adventure Cache gezien “National Memorial Cemetery of the Pacific”, een memorial in de Punchbowl Crater. Prachtig aangelegd en erg indrukwekkend. En ook nog eens met prachtig uitzicht over Honolulu met de Diamond Head Crater op de achtergrond.

Dat kunnen ze wel die Amerikanen, heel veel respect voor de gevallen soldaten, prachtig!
Helemaal in de sfeer van Memorials besluiten we ook nog even naar Pearl Harbor te rijden, ook dat was in 2015 erg indrukwekkend en dat wilden we eigenlijk nog wel een keer zien. Het is wel heel erg druk, dus we slaan de wachtrijen voor de boottocht en het theater over en lopen alleen een rondje:

Daarna rijden we terug naar het appartement, kleden ons om en lopen naar het strand hier in de buurt. De beste plekken om te snorkelen liggen een stuk uit de buurt, en aangezien het inmiddels al half drie is besluiten we dat we dan maar alleen even gaan zwemmen, snorkelen komt wel op een van de ander eilanden!

We eten vanavond bij de Olive Garden, ook die ligt op loopafstand van ons appartement en op de andere eilanden ligt geen Olive Garden dus de keuze was snel gemaakt. Heerlijke salade met breadsticks vooraf en de hoofdgerechten waren ook erg lekker!

Als we terug zijn in ons appartement krijgen we een berichtje van Marlie dat het weer wat beter gaat met onze Gorgy, ze eet gelukkig weer, heel fijn!

Morgen is een reisdag, dan vliegen we naar Hilo (Big Island)!

Vandaag gereden: 52 miles (84km)
Totaal gereden: 217 miles (349km)

4 reacties

 1. Als eerste wat fijn dat het weer wat beter gaat met jullie Gorky.
  En wat een mooie foto s weer. Lijkt me heel indrukwekkend pearl Harbour te bezoeken.
  Jullie hebben nu beter weer dan wij haha.
  Geniet ervan
  Benieuwd weer naar morgen. Fijne dag.
  Wij hebben ook feest Nicole is jarig vandaag. Jullie heerlijk eten, wij vlaai.

  1. Van harte gefeliciteerd met Nicole.
   Het is eigenlijk niet te bevatten wat er bij Pearl Harbor allemaal gebeurd is, inderdaad indrukwekkend.
   Erg leuk dat jullie weer meelezen.
   Groetjes Judith

 2. Gelukkig geen last van de knieën en de rug na zo’n wandeling met hoogtemeters.

  De natuur is super mooi en jullie hebben heerlijk weer.
  Geniet ervan.

  Groetjes

  1. Geen last van de knieën en rug, maar wel van spierpijn 😂. We zijn blijkbaar toch niet genoeg getraind. Genieten doen we zeker, wat wil je met zulk mooi weer en natuur. Groetjes aan iedereen daar 😘

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.