Dag 8: van Hilo (Big Island) naar Kahului (Maui)

Vanmorgen heel vroeg opgestaan (5:15u), onze vlucht naar Maui vertrok namelijk al om 8u. Huurauto ingeleverd waar we in totaal 724 miles (1165km) mee gereden hadden op Big Island. Heerlijk relaxte sfeer hangt hier overigens op de vliegvelden, zowel in Kona, als in Hilo en ook hier in Kahului.
Maui vanuit de lucht:
20150618_184018341_iOS

We waren dus al vroeg op Maui (het is maar 35 minuten vliegen) en gingen op naar Iao Valley State Park. De Ioa Needle viel een beetje tegen (of we hadden ons er teveel van voorgesteld):
DSCN4125
maar het uitzicht op de Valley was wel mooi:
DSCN4126

Daarna vervolgden we onze weg naar Lahaina en het valt ons op dat Maui veel mooier is dan Big Island, veel meer groen en wat meer bij de tijd. Ook een stuk kleiner, we hebben de ene kust pas achter ons gelaten als we voor ons de andere kust alweer kunnen zien! De uitzichten zijn ook hier weer schitterend:
DSCN4136

Lahaina is een toeristisch plaatsje aan de westkust. In Lahaina staat een hele oude en grote Banyan Tree, deze is geplant in 1873 en heeft vele aftakkingen waardoor deze een heel plein overdekt. Op onderstaande foto staat Judith onder een stuk hiervan:
DSCN4139

Nadat ik een petje had gescoord (ik had een goed excuus want mijn hoofd is verbrand :)) zijn we in de rij gaan staan bij de bekendste Shave Ice kraam hier in Lahaina. Het was het half uur wachten absoluut waard want het Shave Ice was heerlijk:
image1

We hadden gelezen over het restaurant Coconut’s Fish Cafe, en aangezien we aan zee zijn moet er ook af en toe vis gegeten worden! Ook hier liegen de reviews niet, de Fish Taco’s en de Fish & Chips waren heerlijk:
20150619_030151892_iOS

Daarna terug naar onze B&B. Deze B&B heeft een eigen fruit tuin waar we ons zelf mogen bedienen van wat we lekker vinden (en rijp is uiteraard). Dit is natuurlijk super, we gaan als we terug zijn dan ook nog even de mooi aangelegde tuin in (en komen ook nog een klein vriendje tegen):
Dag 8
Macamedia noten (waar ook een kraker voor klaar staat), papaya’s, passievruchten, mango’s, bananen, avocado’s (geen foto van) en ananassen (die nog een jaar moeten rijpen). En wat is dat allemaal lekker zo vers geplukt, heerlijk!

Morgen gaan we naar het Haleakala National Park.

Eén reactie

  1. Wat mooi en heerlijk allemaal. Geniet ervan wij hebben hier nu een trui aan!!!!
    Benieuwd naar volgende foto s.
    Veel groetjes en plezier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.