17-sept-’10: Universal Islands of Adventure

Vanmorgen waren we weer vroeg uit de veren want we wilden graag op tijd bij Universal zijn zodat we redelijk vooraan in de rij bij Harry Potter zouden kunnen aansluiten. Alleen kwamen we er halverwege achter dat we de kaartjes vergeten waren….:(……dus moesten we terug naar het hotel en waren we dus uiteindelijk pas na 9u bij Universal:

We besloten om dan maar niet meteen naar Harry Potter te gaan, maar linksaf te slaan. Achteraf een goede keus, want we hoefden bijna nergens langer dan 5 minuten in de rij te staan. We begonnen met de Hulk (een achtbaan met een stuk of wat loopings), gaaf hoor, maar we waren er wel een beetje dizzy van:

Spiderman 3D was ook gaaf. De Ripsaw Falls hebben we maar overgeslagen toen we zagen hoe drijfnat de mensen hieruit kwamen, daar hadden we niet zoveel zin in! Wel hebben we de River Adventure gedaan in Jurassic Park, daar krijg je ook wel wat druppels over je heen, maar dat blijft leuk. Onderweg kwamen we nog deze tekening tegen op de muur, dat vonden wij als “limburgse maedjes” wel grappig natuurlijk:

Het park is al schitterend aangekleed en de attracties scoren in onze beleving vele malen hoger dan in NL, maar Harry Potter is toch echt wel het hoogtepunt, echt schitterend gemaakt, van binnen en van buiten:


En wat een gave attractie is The Forbidden Journey (na 45 minuten in de rij te hebben gestaan, viel dus nog mee), echt een geweldige belevenis! Toen wilden we wel graag wat eten, we gingen in de rij staan bij de “Three Broomsticks”. Het was wel erg druk, maar het leek toch wel snel te gaan, we hadden alleen nog niet gezien dat er binnen ook nog een hele rij stond! Maar aangezien we al een heel stuk van die rij hadden afgelegd besloten we toch maar te blijven staan. Drie kwartier later hadden we onze lunch! Judith wilde daarna nog graag een Butterbeer proeven:

Smaakt eigenlijk best goed, een beetje naar caramel en er zit ook wel een beetje pit in (maar geen alcohol :)). Na Harry Potter gaat volgens ons het park een beetje uit als een nachtkaars….dat is dan wel weer jammer. Maar het was het meer dan waard, de attracties die we hebben gedaan waren stuk voor stuk super!

Omdat we vroeg terug waren in het hotel heeft Judith nog even gebruik gemaakt van het zwembad en heb ik me nog even in het zweet gewerkt in de fitness zaal. Daarna hebben we op onze hotelkamer de op de terugweg bij Subway gehaalde Tuna Salad gegeten, ook erg lekker!

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.