Dag 2: Pearl Harbor, Diamond Head en Waikiki (Oahu)

Vannacht redelijk geslapen maar we waren al vroeg (half zes) wakker. Even gerelaxt en daarna een ontbijtje gehaald bij de Walmart. Van daaruit door naar Pearl Harbor. We hadden gelezen dat we er vroeg moesten zijn omdat de eerste 1500 bezoekers een ticket kregen voor de boot naar de USS Arizona Memorial, dus het kwam eigenlijk wel goed uit dat we zo vroeg wakker waren. Toen we om kwart over zeven arriveerden stond er echter al een hele rij, de tickets die we kregen waren dan ook pas voor de boot van 10u. Dus even rond gelopen op Pearl Harbor, helemaal geen straf want het was heerlijk weertje en het is een mooi aangelegd “National Park”. Voordat de boot vertrok kregen we een film te zien, dat was geen geregisseerde film maar originele beelden van de Japanse aanval op Pearl Harbor op 7 december 1941.

Een impressie van Pearl Harbor en de USS Arizona Memorial:
Dag2-collage1
Dag2-collage2
Dag2-collage3
Indrukwekkend…..honor & remember, dat kunnen die Amerikanen wel!

Na Pearl Harbor zijn op weg gegaan naar Diamond Head State Monument. Dit is een krater die zo’n 300.000 jaren geleden ontstaan is na een vulkaan uitbarsting. Vanuit het hart van deze krater gaat een trail van 1,3 km omhoog langs uitzichtpunten. Tijdens de wandeling kwamen we door een tunnel (begin 1908 voor militaire doeleinden aangelegd) en moesten we 99 treden trotseren. Maar na onze Canada vakantie van vorig jaar wisten we hier wel raad mee. Bij het eindpunt aangekomen werden we beloond met een mooi uitzicht over de Pacific Ocean (grote oceaan):
20150612_222704922_iOS

De Diamond Head vuurtoren:
IMG_1501

en de skyline van Honolulu:
IMG_0909

Weer terug bij het startpunt aangekomen vonden we dat we wel een verkoeling verdiend hadden in de vorm van een Hawaiiaanse specialiteit: Shave Ice. Dit is gecrushed ijs waaraan een smaakje toegevoegd wordt.

De volgende stop op onze route van vandaag waren de Waikele Premium Outlets (shoppen hoort er nu eenmaal ook bij), waar we een uurtje hebben rondgelopen en onze eerste Starbucks koffie en Chai Tea Latte van deze vakantie hebben gehad. We hadden niet veel geluncht dus we begonnen langzamerhand wel honger te krijgen. Aangezien Judith nog een verjaardagsbon van de Outback had liggen, was de keuze snel gemaakt en gingen we op weg naar onze favoriete Amerikaanse restaurant keten waar we de Blooming Onion als voorgerecht deelden. Ze hebben deze nu ook in een kleinere portie, ziet er misschien niet zo spectaculair uit maar is wel beter te combineren met een hoofdgerecht:
20150613_032325840_iOS

We waren nog niet in het centrum van Waikiki en op Waikiki Beach geweest, dus na het eten snel de auto naar het hotel terug gebracht en te voet naar het centrum. Natuurlijk moesten we ook langs het Hard Rock Cafe hier in Honolulu om Judith’s verzameling Hard Rock Cafe T-shirts uit te breiden. Daarna snel richting het strand, want elke vrijdagavond wordt er vuurwerk afgestoken:
20150613_054742681_iOS
Morgen zullen we Oahu alweer verlaten en gaan we op weg naar Big Island. De verdere planning zullen we morgen maken.

Het was vandaag in ieder geval een geslaagd begin van ons Hawai avontuur.

2 reacties

  1. Oo wat leuk om jullie weer te zien avonturieren.
    lijkt me indrukwekkend hoor die film. Enne…..wat zijn jullie slank geworden.!!!! Ben benieuwd naar volgende prachtige foto s en avonturen. Veel pkezier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.