Dag 14: Jasper National Park (1)

Ook in dit B&B weer een heerlijk ontbijt dat op de kamer wordt gebracht:
DSCN3075

Het is nog bewolkt als we buiten komen, later op de dag zou het opklaren. We rijden eerst naar Athabasca Falls, wat een (natuur)geweld:
DSCN3077
DSCN3088
Indrukwekkend!

We rijden daarna een stukje terug richting Jasper om de trail “Valley of the Five Lakes” te gaan wandelen, jullie raden het al: een wandeling langs 5 meertjes:
Valley of the Five Lakes
Leuke wandeling, maar niet bijzonder. Wel hebben we tijdens deze wandeling de eerste rode stoelen gevonden, van deze sets staan er 6 verdeeld over het park, natuurlijk ff met de zelfontspanner een foto gemaakt:
DSCN3106

In de buurt van Jasper zijn we daarna de Old Fort Point Loop gaan lopen. We hebben nog niet veel wildlife gezien maar wel al genoeg van deze leuke beestjes:
DSCN3119
Halverwege kwamen we weer rode stoeltjes tegen:
DSCN3121
Bijna tegen het einde van deze wandeling (als je ‘m met de klok mee loopt) kom je op een berg waar je een mooi uitzicht hebt over het plaatsje Jasper:
DSCN3138

Langzaam verdwenen de meeste wolken en scheen het zonnetje. We besloten nog even langs Lac Beauvert te wandelen, ook een mooi uitzicht:
DSCN3159

Ondertussen hadden we wel genoeg gewandeld dus zijn we met de auto nog even langs Patricia Lake en Pyramid Lake gereden:
DSCN3169
DSCN3162
……….prachtig………

Ook hier in Jasper is een Earls restaurant en aangezien ons dat heel goed bevallen was zijn we hier vanavond ook weer gaan eten, het was weer erg lekker!

Morgen hebben we nog een hele dag in Jasper NP en gaan we o.a. naar Maligne Lake, dat ligt op een uurtje rijden van Jasper.

Vandaag gereden: 87km
Totaal gereden: 2394km
Vandaag gewandelde trails: 12,5km
Totaal gewandelde trails: 108,7km

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.