Dag 13: Clearwater-Jasper (Mount Edith Cavell & Cavell Lake)

Vanmorgen vroeg vertrokken richting Jasper National Park, het was weer een mooie rit! De weerberichten waren goed, kouder, maar wel zonnig. Onderweg zien we dan ook de blauwe lucht al komen:
DSCN3004
We passeren de grens tussen British Columbia en Alberta en hiermee gaat ook de klok een uur vooruit, het is hier dus 8 uur eerder dan in Nederland:
DSCN3011
Mount Robson was helaas niet te zien, die lag achter een dik wolkendek dus besluiten we maar meteen door te rijden. Rond 13u komen we aan in Jasper. We halen een plattegrond op bij het Jasper NP Information Center en vinden een bankje om even te lunchen, de omgeving is schitterend:
DSCN3014
Aangezien we pas na 16u kunnen inchecken bij onze B&B hier in Jasper besluiten we vandaag al naar Mount Edith Cavell te gaan, dit ligt op ongeveer een half uurtje rijden vanuit Jasper en was ook weer een tip van Jeff & Ralph dus hoeven we daar niet over te twijfelen. Onderweg is ook hier het uitzicht weer erg mooi:
DSCN3019
Vanaf de parkeerplaats is het een kleine wandeling naar het viewpoint (het is hier boven overigens maar 6 graden, dus een jas is geen overbodige luxe):
IMG_1026
Helaas ligt Mount Edith Cavell gedeeltelijk in de wolken:
DSCN3025
Maar wat een mega berg, erg indrukwekkend! Op weg naar beneden stoppen we nog even bij Cavell Lake, ook erg mooi met Mount Edith Cavell op de achtergrond:
IMG_1034
Ook onderweg terug naar Jasper blijft het genieten van de omgeving:
DSCN3062

Daarna checken we in bij onze B&B waar we wederom super vriendelijk worden ontvangen en bergen informatie krijgen. We gaan op hun advies pizza eten bij de plaatselijke Italiaan en kijken daarna bij het teruglopen naar de B&B nog eens goed om ons heen:
DSCN3071
DSCN3073
Kortom: Jasper bevalt ook weer heel erg goed!

Vandaag gereden: 377km
Totaal gereden: 2307km
Vandaag gewandelde trails: 1,7km
Totaal gewandelde trails: 96,2km

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.