Dag 11: Wells Gray Provincial Park (1)

Vanmorgen eerst naar het Information Center van Wells Gray Provincial Park, we hadden wel iets op internet gevonden maar een goede kaart waar de wandelingen op stonden hadden we niet kunnen vinden. Gelukkig bood het Information Center uitkomst en kregen we meteen advies hoe we onze 2 dagen hier het beste kunnen besteden. We besloten om eerst naar de verste wandeling te rijden (57km vanuit het Information Center), dit was de West Lake Loop. Onderweg was het weer heerlijk rustig (inderdaad Nicole, je kunt hier soms een hele tijd rijden en niemand tegenkomen!) en leek het soms alsof we de wolken in gingen rijden:
DSCN2881
DSCN2884

Langs de West Lake Loop stroomt de Clearwater rivier waar je de zalmen tegen de stroom in kunt zien springen tijdens de jaarlijkse zalmtrek. Ieder jaar in de herfst komen de zalmen vanuit de oceaan naar de rivieren om te paren op hun geboortegrond. Je moet alleen veel geduld hebben, want heel af en toe springt er inderdaad een zalm. En geduld wordt beloond, want nadat we er al een paar hadden zien springen lukte het na 10 minuten ook om het op de foto te krijgen:
DSCN2897
Echt gaaf om te zien!

De wandeling ging daarna verder door een best wel mistig bos:
DSCN2905

Vervolgens hebben we de Mineral Springs / Ray Farm / Alice Lake trail gelopen. Het mag dan misschien in de zomer mooier zijn, maar de herfst heeft absoluut ook zijn charme:
DSCN2910
DSCN2913
IMG_0937
IMG_0886
Met de regen viel het tot dat moment eigenlijk mee, het had alleen af en toe wat gedruppeld. Tegen het einde van deze wandeling begon het echter toch te regenen, maar met de van het B&B geleende Canadese paraplu gaan we vrolijk verder:
IMG_0941

Het was inmiddels 15u dus besloten we geen wandeling meer te doen maar alleen nog wat viewpoints van diverse watervallen te bezoeken. De eerste was de Helmcken Falls, prachtig, ook met die damp/mist:
DSCN2923
Vervolgens de Dawson Falls (ook wel de mini Niagara Falls genoemd):
DSCN2927
En als laatste de Spahats Falls:
DSCN2942

Wells Gray Provincial Park is niet zo bekend maar is toch echt heel mooi (ook zonder de zon ;)).

De mensen van onze B&B (Gateway B&B) hebben ook een restaurant hier in Clearwater (Gateway Grill), daar hebben we al 2 dagen heerlijk gegeten. Gelukkig maar, er is verder eigenlijk ook maar weinig keuze in dit kleine plaatsje, buiten de twee fastfood restaurants dan.

Morgen gaan we nog een dag wandelen in dit mooie park!

Vandaag gereden: 136km
Totaal gereden: 1831km
Vandaag gewandelde trails: 11,4km
Totaal gewandelde trails: 79km

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.