Dag 1: Amsterdam-Vancouver

Vandaag ging onze reis dan eindelijk beginnen! Vanmorgen op tijd vertrokken richting Schiphol en we waren dan ook ruim op tijd. Met een half uur vertraging gingen we de lucht in, aangezien tegenwoordig mobiele telefoons aan mogen blijven hebben we ook tijdens opstijgen (en landen) foto’s kunnen maken:
20140914_114356547_iOS
Besneeuwde bergtoppen onderweg:
20140914_200218327_iOS
En daar is Vancouver:
20140914_204428698_iOS

We zijn toch op de geplande tijd geland, 13u35 opgestegen en om 22:40 geland (13:40 plaatselijke tijd). Bij de douane is het hier in Canada niet zo’n omslachtig gedoe als in Amerika dus dat gaat gelukkig veel sneller. Huurauto opgehaald, een supermarkt opgezocht en daarna door naar ons Bed&Breakfast voor de komende 4 nachten. Nice view onderweg:
DSCN2163

Bij het B&B werden we heel hartelijk ontvangen, na de introductie waren we een half uur en heel veel informatie verder. Onze suite is ook super! We waren wel moe maar aangezien het hier nog lang niet donker is zijn we op advies van onze gastheer richting strand gelopen. Daar heb je een mooi uitzicht op de skyline van Vancouver:
IMG_0362
DSCN2167

Op de terugweg nog even een hapje gaan eten maar nu beginnen we langzaam te voelen dat het in NL al 4u ‘s nachts is geweest dus wordt het langzaam tijd om naar bed te gaan. Het bevalt wel al prima hier in Canada ;).

Morgen gaan we naar Whistler om de Peak-2-Peak te doen. Whistler staat pas volgende week op de planning (als we terugkomen van Vancouver Island) maar we kwamen erachter dat de Peak-2-Peak Gondola vanaf 22 september gesloten is. We hebben nog even gekeken of we de planning konden aanpassen, maar dat was eigenlijk geen optie. Aangezien we de Peak-2-Peak wel absoluut willen doen gaan we morgen dus een stukje (120km one-way) rijden en moeten we onze planning voor Vancouver een beetje aanpassen!

Vandaag afgelegde afstand: 30km

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.